Kjeglene er satt opp før trening – KIL G16

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
KIL G16
Stemning i garderoben! Foto: Privat

KIL G16 1 er en treningsivrig gjeng som har vist god utvikling denne sesongen. Spillergruppa har bestått av gutter født 2000 og 2001. På vårsesongen spilte de 1.divisjon, etter å ha mislyktes med å kvalifisere seg til elite. De gikk ubeseiret gjennom 1.divisjon, og fikk dermed spille elitefotball på høsten. Den talentfulle gjengen er ledet av en meget dyktig og engasjert trener, nemlig Geir Nygård.

 

KIL G16 med klar plan

Det er tydelig at fagkompetente og seriøse, gode ledere er viktig for utviklingen i barne- og ungdomsfotballen. Nygård er et godt eksempel på dette. Med seg i «teamet» har han tidligere KIL-spiller Bjørn Berg. For at hver enkelt, og laget som en helhet skal utvikle seg best mulig, er alle økene deres godt planlagt. Stort sett har det vært fire treningsøkter i uka. Før hver eneste trening står alt klart. Kjeglene, banene og mål er satt opp. Nygård ønsker at laget hans skal ha en tydelig spillestil.

Vi ønsker å fremstå som et spillende lag, som har en klar spilleplan. Det innebærer å bearbeide ballen bakfra, skape rom fremover i banen, og ikke minst spille ballen inn i prioriterte rom.

Utover sesongen møtte de sterkere lag, og Geir Nygård jobbet med å strukturere laget, og få mindre avstander mellom lagdelene. Noe som også kjennetegner treningene deres er fokus på spesielle temaer.

KIL G16
Dyktige Geir Nygård. Foto: Privat

På trening har vi vært igjennom temaer som 1. forsvarer, 2.forsvarer, 1. angriper, 2. angriper, bevegelse rundt ballfører, bearbeiding av ball, gå inn i prioriterte rom, etc. Men vi forlater aldri basisøvelsene, som pasninger, medtak/mottak, osv. Noe jeg tror vi tjener på.

 

Nøkkel er god planlegging

Med en ambisiøs og målrettet gjeng krever det ekstra mye av en trener. Mange treningsøkter i ung alder kan være krevende, og mange kan gå lei. Det er derfor opp til treneren å legge et godt opplegg for de unge utøverne. Nygård, som også er opptatt av «flest mulig, lengst mulig, best mulig», avslutter;

Jeg føler jeg har planlagte økter i forhold til tema, noe som lager ei god ramme for øktene. Det er helt avgjørende med variasjon og få løst opp litt. Derfor liker jeg å legge inn konkurranser, og andre ting som er litt moro.

Med en treningshverdag som dette, vil det overraske oss stort om vi ikke får høre mer av disse guttene i fremtiden!

Kjeglene er satt opp før trening – KIL G16

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var