KIL-sjefen: – Flere spennende spillere i distriktet

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Ludvig Langrekken er lokal spiller i KIL TF, og i nærheten av Norge G18 ifølge KIL-sjef, Espen Nystuen. Foto: kil.no

 

– I dag har vi en G-18 landslagsspiller som kommer fra vår utviklingsavdeling, Martin Vinjor. Han kommer opprinnelig fra Oslo. Utover det har vi Kongsvinger-gutten Ludvig Langrekken, som er like gammel som Vinjor. Ludvig er også født i 99, og han er også i vannskorpa til dette landslaget.

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

 

Vi har akkurat spurt KIL-sjef Espen Nystuen om hvem som blir neste landslagsspiller fra vår region.

– Det er vanskelig å spå hvem som blir neste A-landslagsspiller etter Martin Linnes. Men vi har flere kandidater blant de yngre generasjonene i vårt flotte distrikt.

KIL-sjefen, Espen Nystuen, mener vi har flere spennende spillere i Kongsvingerregionen.

Samarbeid kan bli bedre

– Vi forsøker å ivareta de mindre klubbene i Kongsvinger-regionen etter beste evne. Dette gjør vi blant annet gjennom å gi dem oppmerksomhet på lokalfotballbloggen på vår hjemmeside. Vi avholder trenerforum ute i klubbene og på Gjemselund, og flere av spillerne som ikke når helt opp hos oss, spiller i de lokale klubbene. Samtidig følger vi med på de unge talentene i Kongsvinger-regionen, og har kontinuerlig dialog med klubbene om hva som er best for disse spillerne. Vi strever allikevel etter å bli bedre hele tiden, sier KIL-sjefen, som oppfordrer oss til å stille spørsmålet til de lokale klubbene.

– Slik kan vi få innspill om hva de mener om oss. Dette kan i neste omgang gjøre samarbeidet enda bedre.

 

Flere spennende spillere

KIL-sjefen forteller at spillerutvikling  handler om å legge best mulig til rette for at utøverne kan få maksimalt ut av sitt potensial. Ferdighet, fortåelse og holdninger er blant de egenskapene som må veklegges.

– Kanskje det viktigste ligger i forståelse for hva som kreves, og villighet til å faktisk gjøre det, sier Nystiuen, som synes det er vanskelig å svare på hva vi gjør spesielt bra eller mindre bra her i Glomdalsregionen.

– Jeg lever ikke tett nok på hverdagen til alle de unge utøverne i vårt distrikt. Men jeg registrerer at det er flere spennende spillere i de yngre årgangene over hele Kongsvinger-regionen. Det tyder på at det gjøres mye bra.

 

Henger en del etter

Nystuen mener det er vanskelig å måle nivået på barnefotballen i distriktet, særlig fordi dette ikke kan måles i resultater.

– Hvis man baserer nivået på ungdomsfotballen på resultater, vil jeg si at vi henger en del etter de beste i Norge. Dette selv om vårt juniorlag kom til kvartfinalen i NM. Vi trenger flere miljøer som kan konkurrere på topp nasjonalt plan. Dette ønsker vi i KIL å ta ansvar for.

 

Lokale spillere

Vi lurer på om det er noen KIL følger spesielt nøye med på for tiden.

– Vi har i vår sportsplan at vi ønsker 50 prosent spillere i A-stallen fra IØFK og Värmland. Samtidig ønsker vi at en spiller fra Kongsvinger-regionen skal få proffkontrakt hvert år. Derfor er det vår plikt å følge med på alle årgangene i IØFK og Vârmland. Allikevel med et spesielt fokus på Kongsvinger-regionen. Som jeg var inne på tidligere, er det flere spennende spillere i de yngre årgangene.

Det er mange gode foreldretrenere i barnefotballen. Her Patrick Holtet og Lars Erik Fremming som eksempler.

Mange gode foreldretrenere

Espen Nystuen tror ikke at noen av klubbene i distriktet er spesielt mye bedre enn de andre til å drive utviklingsarbeid.

– Jeg tror at det som måtte være av forskjeller ligger i hvem som trener lagene i de ulike årgangene. Jeg opplever ikke noen spesiell forskjell på klubbnivå. Det er mye foreldrebasert trening. Det finnes mange gode foreldretrenere. Vårt mål er å ta vare på, og utvikle, disse.

– I regi av NTF gjennomgår de norske toppklubbene i disse dager en akademiklassifisering. Dette er helt klart en bevisstgjøring på hvordan vi ligger an, og hvordan vi skal bli bedre. Så blant toppklubbene i Norge er det økt bevissthet og fokus. Vi, som vår regions toppklubb, må ta ansvar for å øke bevisstheten og fokuset ute blant våre lokale klubber.

KIL-sjefen: – Flere spennende spillere i distriktet

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var