KIL J19 klare favoritter

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var også med fram til koronaen slo til. Han var en pådriver for hospiteringen for de beste aldersbestemte spillerne i Sørfylket, en vellykket ordning som dessverre måtte opphøre i midten av mars.

Venter i spenning

– Nå venter vi i spenning på KM-finalen, forteller Finn Willy. Motstander er ikke klar ennå, det gjenstår en kamp mellom Vind/Gjøvik-Lyn og Brumunddal. Vinner Brumunddal skal vi spille mot dem. Taper de er det Valdres/Fagernes som blir motstanderen vår.

Ung spillertropp

– De beste spillerne våre er jo egentlig ikke et J19 lag, men et 2. divisjons damelag, fortsetter han.

– Da koronaen kom fikk som kjent de over tjue år ikke lov til å spille kamper. Vi har, i likhet med øvrige seniorlag på damesiden i fotballkretsen mange unge jenter på laget. Det gjelder for eksempel også både Fart, Ottestad, Storhamar og Raufoss, så situasjonen var nokså lik for 2. divisjons damelagene over hele fjøla. Vi hadde mer enn nok spillere under 20 år, så vi bestemte oss umiddelbart for å takke ja når tilbudet fra Indre Østland Fotballkrets kom om å spille i J19 serien isteden.

Alle 2. div damelagene i kretsen takket ja til å spille i J19 serien og vi ble satt opp i J19 1. div  avdeling 1. Vårt 3. div damelag fikk samme tilbudet og ble satt opp i J19 1. div avdeling 2.  Vinneren av vår avdeling møter vinneren av den andre avdelingen for spill om kretsmesterskapstittelen.

Du vil kanskje også lese: Lengselen etter det normale

Kjepper i hjulene

– Så Covid-19 satte en del kjepper i hjulene?

– Ja, men lufta gikk ikke helt ut av ballen for det. De over tjue år trener med oss, men får fremdeles ikke spille kamper. Sesongen var kjørt for dem da det ikke ble åpnet for trening før sent i høst for spillere over tjue. Men vi fikk i hvert fall midt oppi all elendigheten denne J19-serien opp å gå, slik at det ikke ble en hel sesong med fravær av kamper. Vi er ikke alene om å ha en ung spillertropp. Det gjelder i stor grad de andre lagene også, og dermed åpnet muligheten seg for å gjennomføre seriespill likevel.

Glød og motivasjon

– Det så stygt ut en stund denne våren vi har lagt bak oss. Hvordan påvirket det motivasjonen hos jentene?

– Jeg er utrolig imponert over dem! De klarte å motivere seg til trening, samtlige spillere hadde en god innstilling. De har tatt utfordringen med korona på en god måte, og det er imponerende. Den tyngste perioden var fra midten av mars og videre fremover til det ble mulig å trene med kontakt. Men jentene var supermotiverte også i perioden uten kontakttrening, og la igjen mange treningstimer med kvalitet i en ellers tung og uviss periode.  Å klare å holde en så stor glød og motivasjon for å gå på trening når usikkerheten var så stor, er beundringsverdig.

Underet

– Og nå lokker kretsmester-tittelen?

– Jentene våre har spilt ni kamper og gått gjennom hele høstsesongen uten tap, med én uavgjort, og levert en sabla god prestasjon. I utgangspunktet er kretsmesterskapskampen satt opp 12. eller 13. desember, men vi ønsker å spille så fort som mulig, så vi håper det kan bli tidligere. Men vi får bare avvente og se. Vi har absolutt muligheten til å bli kretsmestere. Jeg anser oss som klare favoritter, men: Alle kamper skal spilles, og det har skjedd større undere enn at vi skulle tape en KM-finale, avrunder en tydelig fornøyd Finn Willy.

 

(Foto: Jo Raabe)

KIL J19 klare favoritter

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var