KIL J13 er strålende små damer

KIL J13

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

KIL J13

– Vi har en strålende gjeng på rundt 20 treningsvillige små damer, som alle sammen synes det er gøy å spille fotball. Det største målet vårt er å ha med så mange av dem så lenge som mulig.

Det sier den tidligere KIL-keeperen Kim Deinoff, som har brukt de siste fire, fem årene på å trene jentene som i dag er KIL J13.

 

Allsidighet er viktig

– Da jeg selv var aktiv, handlet det stort sett om egne prestasjoner. Nå synes jeg det er gøy å gi litt tilbake. Det er givende å være med denne strålende gjengen, som kommer fulltallig på trening om det så tordner eller regner. Det er mange av jentene som driver med andre idretter og aktiviteter, og de er generelt veldig flinke til å trene.

– Det er blant annet flere som spiller ishockey om vinteren og turner ved siden av nesten hele året. Jeg synes det er kjempeviktig å spre aktiviteten utover, og at jentene skal få lov til å være allsidige minst et par år til. Nå har vi to treninger i uka pluss kamp, og det skader jo ikke at noen av jentene har en håndballtrening, turnøkt eller annen trening en dag i tillegg. Om vinteren er det motsatt. Men etter hvert vil det jo bli nødvendig å stramme inn litt i forhold til konkurransesesongen, sier Deinoff.

 

To lag

KIL J13 består av to lag. Førstelaget spiller i den regionale 1. divisjon der de møter lag som Elverum, Storhamar og Brumunddal, mens det andre laget spiller i den lokale serien mot lag de har møtt mange ganger tidligere. Det er likevel ikke aktuelt å toppe lagene.

– Vi rullerer hele tiden mellom lagene. Vi er bevisst på å gi muligheter til alle jentene og at alle skal få være med. Det handler først og fremst om utvikling og å lære. Dessuten er vi ikke så mange i gruppa, og vi er like skadeutsatte som alle andre. Dette er første året utenom barneidretten, og trivsel er fremdeles viktigere enn resultatene, sier Deinoff. Han legger smilende til at det å vinne fotballkamper også skaper trivsel.

 

Lagprestasjon

Det har vært varierende resultater for de to lagene til Kim Deinoff så langt i sesongen, men treneren er likevel strålende fornøyd. De kommer nylig fra sin største seier noensinne, men det som gleder treneren aller mest er at laget fikk til mye av det de har trent på i lang tid.

– Vi øver og øver på å få jentene til å prestere sammen som lag, og det er så gøy å se når vi får det til å sitte i en kamp.

 

Flere som bidrar rundt laget

KIL J13-treneren mener klubben blir stadig flinkere til å legge forholdene til rette for barna og undommen.

– Det er ikke bare Espen Andersen, Mette Anderssen og jeg, som trener laget, som bruker masse tid på disse jentene. Kari Gunnarsrud, Rasmus Rosager og Kari Kristiansen er med og tar alt det utenomsportslige som gjør at vi trenere kan være trenere. Uten disse gode medspillerne hadde ikke dette vært mulig.

KIL J13 er strålende små damer

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var