KIL gir 12 åringer smaken på 9er fotball

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
KIL gir 12 åringer smaken på 9er fotball
KIL Fotball arrangerte 9er cup med stor suksess! Foto: Glomdalsfotball

De som nå er 12 år og blir neste års jenter 13 og gutter 13 går fra 7er fotball og over til 9er fotball. Det er en overgang som i noen tilfeller er skummel og vanskelig, men som for det meste oppleves som spennende og lærerik. For noen lag ble første møte med 9er fotball en kald men god opplevelse i helgens 9er turnering på Gjemselund.

Cup med differensiering

KIL Fotball inviterte distriktets 12-åringer til 9er cup, og leverte en fantastisk fotballopplevelse for de som tok turen. Det er mye talent i distriktet vårt, og det var fantastisk fotball lagene vartet opp med på Gjemselund. Både treningsbanen og kunstgressbanen var i bruk.

KIL hadde egentlig lagt opp til en differensiert cup med avdeling for de med erfaring fra 9er fotball, og de uten erfaring fra slik type fotball. KIL var avhengige av at lag utenfra distriktet stilte opp, og Lillestrøm hadde meldt sin interesse, men måtte melde pass på grunn av andre aktiviteter. Derfor ble det bare en mindre øvet avdeling med to grupper à fire lag som deltok denne lørdagen.

Vi er kjempefornøyd med cupen og satser på å gjenta dette til våren. Vi ønsket å ha med 8 jentelag også, men det lot seg ikke gjøre denne gangen, sier Simen Sætre i KIL.

Lokale lag og Oslo-klubb på besøk

Det var ganske jevne og tette kamper som ga mye lærdom for de som var med. Store seirer og brutale nederlag var ikke ønsket på Gjemselund, og arrangørene hadde klart å sette opp fine grupper.

Selvfølgelig er det en cup for de lokale lagene, og vi er glade for en god deltagelse fra så å si alle lag i distriktet vårt. Grue, Sander, Skarnes, Eidskog, Nord-Odal var alle representert i tillegg til 2 KIL lag. Det åttende laget var Grei, som er et lag som sjelden spiller mot lag i distriktet vårt avslutter Simen.

KIL gir 12 åringer smaken på 9er fotball

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var