KIL G14-trener Jørn Karlsrud vil ha mer samarbeid i regionen

Jørn Karlsrud

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Jørn Karlsrud

Før sesongen gikk Jørn Karlsrud fra profilert jobb i KIL Toppfotball til å bli hovedtrener for KIL G14. Hvilke erfaringer sitter han igjen med nå etter en sesong som G14-trener?

 

Jørn Karlsrud er en av de store legendene i fotball-Kongsvinger. Han spilte ni sesonger for klubben fra 1992 til 2001, og var blant annet med på å vinne eliteseriesølvet i 1992. Det vakte oppsikt da den tidligere midtbanekjempen gikk fra en profilert jobb i KIL Toppfotball til å bli hovedtrener for KIL G14 før inneværende sesong. Men Karlsrud har ikke angret et sekund.

– Det er veldig artig å følge gutta.

 

Vi er avhengige av bidrag for å opprettholde tilbudet. Kan du eller din arbeidsgiver bidra? Klikk her for mer informasjon.

 

Er du fornøyd med sesongen?

– Resultatmessig har det vært ganske bra. KIL G14 har 45 spillere fordelt på tre lag. Et av dem vant serien og de to andre kom sånn omtrent midt på treet. Det viktigste for meg er at jeg har sett solid utvikling gjennom hele sesongen, både hos enkeltspillere, og først og fremst med lagene. Gutta lærer hverandre bedre og bedre å kjenne, og dermed blir de relasjonelle ferdighetene også stadig bedre. Jeg synes at vi har framstått mer og mer som fotballag utover i sesongen.

 

Har du fått med deg denne? Jon Inge Høiland: Tro, treningsvilje og tålmodighet

 

Kommer du til å bli med guttene neste sesong også?

– Ja, hvis opplegget blir slik vi er blitt forespeilet, så blir jeg med gutta også til neste sesong. Det er en talentfull og trivelig gjeng, og jeg har lyst til å se dem ta enda et skritt videre til neste sesong.

 

Er det behov for endringer før neste sesong?

– En del vil komme av seg selv. I år har vi hatt med 10 spillere fra 05-årgangen, men til neste sesong blir vi et rent 06-lag. Dermed blir vi en del færre, og vi trenerne får bedre tid til å følge opp hver enkelt spiller. Det blir lettere å spisse og differensiere treningene i forhold til den enkelte. Vi kommer også til å øke treningsmengden fra to til tre økter i uka, men ellers synes jeg at vi har funnet en modell som fungerer.

 

Lokalt samarbeid står høyt på agendaen til KIL. Synes du dette fungerer slik det skal?

– Jeg er fremdeles veldig begeistret for denne tankegangen, men jeg må være ærlig og si at vi ikke har sett så mye til dette enda. Jeg vet at det er noen prosjekter på gang, og jeg håper at vi får se mer til konkrete samarbeidsprosjekter så fort som mulig.

 

Er KIL og de andre klubbene i distriktet flinke nok til å satse på ungdomsfotballen?

– I det store og hele så synes jeg det er mye bra, men det er alltid en del som kan bli bedre. Jeg håper for eksempel at det blir noe av de såkalte ivrigøktene, som det var en del snakk om for et år siden. Dette vil i så fall bli en flott utviklingsarena for spillere på tvers av kommuner og aldersgrupper. Jo bedre vi klarer å samarbeide mellom klubbene i distriktet, jo bedre blir det for både spillerne og klubbene.

 

Er det noe vi kan bli bedre på?

– Jeg skulle ønske meg mindre tid i bil og mer tid til fotball og trening. Det er altfor mange lange turer i løpet av sesongen, og det går med alt for mye tid til reising. Siden våre motstandere i hovedsak består av lag fra Gjøvik og Lillehammerområdet, kan det bli mange timer i bil for de som i tillegg er tilknyttet krets- og sonelag. Vi er et stort distrikt, og hvis vi kunne avgrenset området til Glomdalsregionen, ville det frigjort mye ressurser som kunne blitt brukt til å utvikle klubber og spillere i stedet for bilkjøring.

 

Andre ønsker for ungdomsfotballen?

– Jeg har et brennende ønske om at ungdomslagene til KIL, fra 14-årsklassen og oppover, bør spille i Akershus Fotballkrets sitt seriesystem. Det gjelder både jente- og guttelagene. Dette fordi man der vil treffe et jevnere nivå og i tillegg frigjøre massevis av reisetid.

KIL G14-trener Jørn Karlsrud vil ha mer samarbeid i regionen

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var