KIL G 14 SERIEMESTER I 1. DIVISJON

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Jørn Karlsrud, hovedtrener på andre året for Kil G 14 er strålende fornøyd med lagets innsats i høst og søndagens 4-2 seier over Elverum. Stjernelaget har vunnet åtte av åtte kamper, med 57 – 3 i målforskjell, og er dermed seriemester G14 i 1. divisjon avdeling 02.

– Er det dette man kaller en braksusksess?

– Jeg vil overhodet ikke ta æren for dette, sier Jørn på telefon, mellom middag og møte.

DETTA ELSKER VI

– Jeg er så heldig å være omgitt av masse bra spillere og folk. Laget og teamet rundt er supert. Vi har dedikerte spillere, som på tross av korona har vært utrolig flinke til å stille på trening. Vi har hatt minimalt forfall, dette er ivrige gutter, en innmari fin gjeng. De er riktignok i den alderen når gutter er gutter, de er høyt og lavt, men fotballen er likevel livet, og fokuset holdes der. Jeg merker det på alle treningene. Vi har jo forskjellige øvelser, oppvarming og pasningsøvelser, men når vi setter i gang spillet ser du så tydelig at «detta elsker vi!» Mange i gruppa har den indre driven som skal til. De gleder seg ikke til treninga er ferdig, kan du si, snarere tvert imot!

HAR HOLDT MOTIVASJONEN OPPE

– Det ble ekstra tydelig da vi kom tilbake og kunne være sammen igjen aller første gangen etter perioden uten samtrening pga koronaen. Jeg har aldri sett spillere som har vært så glad for å se hverandre noengang som da det ble åpnet for trening fra myndighetene etter noen uker i full lockdown. Alle lyste av den samme dette-har-vi savnet-hodninga. Men spillerne har holdt motivasjonen oppe hele tida, på tross av alle de pålagte restriksjonene. I begynnelsen var det jo kun egentrening, så trening uten kontakt, deretter trening med kontakt, og til slutt, i august, fikk de endelig lov til å begynne å spille kamper igjen.

Du vil kanskje også lese: Økt bevissthet og gode ringvirkninger i Vaaler

OPPTATT AV UTVIKLING

– Og laget ditt har vunnet åtte av åtte kamper? Det må da være helt eksepsjonelt? Hvordan gikk det til?

– Vi er opptatt av utvikling både av enkeltspillere og laget. Og når vi først er med på dette, så ønsker vi naturligvis å vinne kamper også. Jeg mener vi bør ligge langt der fremme, at nedslagsfeltet vårt bør være der i toppen på en måte. Vi meldte oss opp i kvalifisering til elite i Indre Østland, men dette ble jo ikke noe av, pga Covid-19.  Dermed ble alle oppmeldte lag delt i to avdelinger i 1. divisjon. Og her har det vært litt variabelt nivå, skjønt vi skal ikke stikke under en stol at vi også har fått motstand.

FERIE ER OPPSKRYTT

– Hva er planene framover?

– Vi trener minimum to ganger per uke selv om serien er slutt. Tidligere har det vært vanlig å spille en kretsmesterskapskamp, der vinneren i avdeling 1 møter vinneren i avdeling 2. Men dette vet vi foreløpig ikke noe om. Den andre avdelingen er ferdig først til helga. Uansett trener vi i hvert fall ut oktober. Kanskje tar vi litt fri i november, men så begynner vi å trene igjen allerede i desember.

STORT KULL

– Hvor mange spillere er dere alt i alt på G14-laget?

Vi er cirka 40 spillere totalt i den gjengen som er født i 2006. Jeg har hatt ansvaret for å legge opp treningene for hele gruppa. Da koronaen kom måtte vi dele gruppa i to, med cirka 17 spillere i den ene og 22 i den andre. Jeg har vært hovedtrener for de som ligger lengst fremme i fotballferdigheter. Vi ble også nødt for å dele inn i tre lag, på grunn av maksantallet, så vi har to lag som spiller 11’er og et lag som er meldt opp i 9’er i 2. divisjon. Nå er sesongen ferdigspilt også for disse to lagene, og begge kom på 2. plass i sine avdelinger.

– Laget som vant serien, har stort sett bestått av 14 spillere på kampene. 11 av disse går på NTG-U, og går du først der, er du gjerne motivert og har lyst til å bruke mye tid på å bli god.

Og gode er de tydeligvis, med den fete seieren de håvet i land for noen dager siden. Glomdalsfotball gratulerer Kil G14!

(Foto i artikkelen: Jon Inge Høiland)

KIL G 14 SERIEMESTER I 1. DIVISJON

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var