Jørn Karlsrud: Ved økt fokus og utvikling på kollektivet vil enkeltspillere blomstre

Jørn Karlsrud

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Jørn Karlsrud går fra profilert jobb i KIL Toppfotball til å bli hovedtrener for KIL Fotball G14. Den ydmyke og dyktige fotballmannen fra Askim er definitivt en kjempesignering for breddeklubben KIL Fotball.

Jørn Karlsrud

Målrettet moro

At en trenerressurs som Jørn Karlsrud går fra topp til bredde er bemerkelsesverdig. Vi var derfor nysgjerrig på hvilke tanker Karlsrud gjør seg før årets sesong.

Hvilke tanker har du om de endringene KIL Fotball gjør foran sesongen 2019?

Slik jeg har forstått det er det en større satsing i en tidligere fase for å få frem flere lokale spillere. Klubben investerer i økte ressurser med en flat struktur. Dette gir like gode rammebetingelser for alle ungdomslagene. Forhåpentligvis vil gevinsten kunne hentes ut av Kil Toppfotball om noen år. Samtidig skal klubbens visjon om «målrettet moro» alltid skal ligge i bunn.

 

Har du lest: KIL Fotball: Ungdomstrenerne på plass for sesongen 2019

 

Positiv til samarbeid på tvers av lokale klubber

Som Patrick Holtet tidligere fortalte oss i Glomdalsfotball er lokalt samarbeid på agendaen. Askim-mannen med hele 211 kamper og 23 mål for KIL Toppfotball er svært begeistret for en slik tankegang.

– I tillegg retter man fokus mot økt samarbeid med lokale klubber i Glomdalsdistriktet. Dette ser jeg på som utelukkende positivt. Spillere på tvers av kommuner og aldersgrupper skal få delta på såkalte «ivrigøkter». Får man til en godt samarbeid her vil det være vinn- vinn for både spiller og klubb.

 

Du har kanskje lyst til å lese: Lokale kretslagsspillere i vår region

 

Leder G14 i kamp

Hva slags oppgave har du påtatt deg i KIL Fotball, og hvilke forventninger har de til deg?

– Hvilke forventninger KIL Fotball har til meg må du nesten forhøre deg med klubben om, sier Jørn med et smil om munnen før han fortsetter:

– Pr. dags dato har jeg ansvar for å legge opp øktene for hele 05 og 06-kullet, totalt 45 spillere. I kamp skal jeg lede G14’s førstelag.

Det viktigste for meg er å være godt forberedt til treningene, se alle, utvikle både lag og enkeltspilleren. Ved økt fokus og utvikling på kollektivet vil enkeltspillere blomstre.

 

3 tips til unge spillere med ambisjoner

Avslutningsvis utfordrer vi Jørn litt: Hva er dine tre beste tips til unge gutter og jenter som har ambisjoner om å bli toppspiller?

Svarene kommer raskt:

Balansert ydmykhet

Balansert vinnervilje

Ha evnen til å takle motgang

Ellers tror jeg det er viktig å ha noen drømmer og innse at de må være tålmodige for at disse skal realiseres. Mange unge spillere blir for fort utålmodige og har altfor dårlig tid.

Vi gratulerer Jørn med ny fotballrolle, samt gode og reflekterte svar. KIL G2005/2006 går mot en spennende sesong!

Jørn Karlsrud: Ved økt fokus og utvikling på kollektivet vil enkeltspillere blomstre

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var