Eidskog J11 har byttet ut fotball med Bosu ball i vinter

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Bosu ball er fin å bruke både med tanke på balansetrening og for å styrke i muskulaturen i beina.

Jentene fra Eidskogen som spiller på J11, har nå byttet ut fotballen med Bosu ball for noen måneder. De trener inne nå som vinteren har satt sitt preg over distriktet, og gymsalen på treningssenteret på Skotterud blir flittig brukt hver tirsdag.

– For å holde kontinuitet i treningen, har vi bestemt oss for å trene inne i gymsal på treningssenteret her på Skotterud, sier Linda Grønnerud.

Det er mer enn bare Bosu ball som blir brukt, men jentene er veldig glad i å hoppe på gymballen, som også er med på å styrke muskulaturen i beina», sier Linda.

[slideshow_deploy id=’15’]

 

Flest mulig, lengst mulig

I løpet av sesongen som har gått, har jentene spilte mye fotball og de er ivrige etter å trene. Gjengen på 20 har godt samhold, og dette er også viktig for trenerne. Derfor ser de på vintertrening som et must.

Vi har holdt på i gymsal på Matrand i flere år, men der begrenser treningene seg til stikkball og enkel fotball. Vi har beholdt denne treningsformen, så på Matrand sparkes det fotball hver torsdag», fortsetter Linda, og hun er veldig stolt av jentene.

– Uansett hva vi trener, når vi trener, og hvor vi trener, kommer de aller fleste. Det er ikke sjelden vi er fulltallige, og vi vil ha med alle disse også når jentene har blitt ungdommer. Derfor vi jobber mye med samholdet». Linda har en gjeng med ivrige foreldre til å hjelpe til, og sammen med Vegar Bjørge, har hun hovedansvaret for jentenes trening.

Treningsivrige jenter

Innetreningen på Bosu ball er både viktig for balanse og muskulatur, og den er skadeforebyggende. I tillegg til lek på Bosu ball, blir det også en del varierende stafetter.  Det er enkelt å se at dette fenger, og heldigvis er alle jentene glad i aktivitet.

Vi vil egentlig trene hver dag, men det har ikke trenerne våre tid til, og det er litt dårlig gjort», sier Ida Rebekka Bjørge. Hun er glad for at det er tilbud på treningsenteret, og har aldri hatt så morsom trening som nå. Likevel gleder hun seg til å komme ut på gresset å spille ordentlig fotball.

Går fra 5er til  7er fotball

– Vi går fra 5er og over til 7er fotball og det blir veldig morsomt», fortsetter Ida. I det året som har gått har jentene vært delt på 2 lag. Nå har imidlertid trenerne bestemt at det blir et lag. Det er alle jentene fornøyd med, selv om det blir mindre spilletid. Alt handler om samhold, og nå får alle vært sammen på samme lag. Det er noe de har savnet, og Linda tror sesongen blir veldig bra med en så fin jentegjeng.

Eidskog J11 har byttet ut fotball med Bosu ball i vinter

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var