Jentelaget som holder motet oppe

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Eidskog J12 har holdt både koken og motet oppe siden coronaen rammet Norge. Jo Andre Brenna er trener for jentelaget på sjuende året, sammen med medtrener Trond Liheim som er på sitt andre år. Laget teller nå ti jenter. De var fjorten, helt til i fjor.

Bråstopp

– Dette laget startet opp allerede da jentene var fem år, forteller Jo Andre. Det er ivrige jenter som tidlig ønsket å spille fotball. Vi har trent gjennom hele vinteren, vi, en dag i uka. Så ble det bråstopp da coronaen kom.

Engasjerte spillere

– Hvordan taklet laget bråstoppen?

– Det har gått veldig bra. Vi begynte å trene igjen straks det ble mulig. Jentene har ikke mistet motivasjonen. Så vi har vært på banen i bortimot halvannen måned allerede. Vi startet rolig, slik myndighetene anbefalte, med fire spillere pluss en trener. Det er et engasjert lag. Vi unngikk kamper, og kjørte på med ballkontroll og pasningsspill etter regelverket.

Du vil kanskje også lese: Endelig i gang igjen

Interne kamper

– Hva tenker du om den umiddelbare framtida?

– Nå trener vi to dager i uka, mandager og torsdager. Det er jo lempet litt mer på anvisningene, og vi deler laget opp i mindre grupper og kan spille interne minikamper innad. Vi opprettholder tilbudet om trening i rundt fire uker til, før vi tar en pause og starter opp igjen litt før skolestart i august.

– Men cupene gikk fløyten i år?

– Ja det er jo likt for alle. Vi var påmeldt til Matrand og Grensecupen, pluss Sunne cup i Sverige. Alle tre ble avlyst.

Annerledesåret

– Hvordan ser du for deg høstsesongen?

– Det er mye uvisshet. Vi må bare ta det som det kommer. Det blir vel et «venteår» i år… Det er jo usikkert om serien kommer i gang. Men det hadde vært flott om det ble mulig å få til noen interne kamper i klubben med andre lag innad. Jeg ser for meg at det kan være en mulighet. Det er lite smitte her. Og det er jo gradvis blitt lempet mer på restriksjonene fra helsemyndighetene.

Vinnerinstinktet i god behold

– Det blir litt mer alvor for laget med kamper, da yter de litt mer. De har et høyt vinnerinstinkt, det er motiverende å vinne naturligvis. Men vi får bare ta det litt som det kommer, og vente på myndighetenes krav og forholde oss til det. Det blir et annerledes år, det gjelder alle.

Jo Andre virker kjempefornøyd med laget:

– Vi får bare gjøre så godt vi kan ut fra situasjonen. Vi er jo avhengig av å ha med flest mulig fordi vi er så få i utgangspunktet. Jentene på dette laget er veldig tilpasningsdyktige. Det er moro at de holder motet oppe, og yter sitt beste!

Jentelaget som holder motet oppe

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var