Ivrige KIL-keepere på teorisamling

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Johan Martin Lianes med sin keepergjeng i KIL Fotball.
Johan Martin Lianes med sin keepergjeng i KIL Fotball.

Tidligere keeper-kjempe, Johan Martin Lianes og KIL Fotball har ukentlig samlinger for klubbens keepere. Sammen med Mattis Stampen og Lasse Nordstrøm gir de nærmere 20 keepere innspill på hvordan de kan utvikle sine keeperferdigheter.

I samtale med Glomdalsfotball blir Johan Martin svært engasjert når keeper-rollen diskuteres.

Jeg husker selv den glede jeg hadde med å stå i mål, og den gleden kjenner jeg så godt igjen når jeg jobber med disse unge keeperne.

 

[slideshow_deploy id=’15’]

 

Fokus på fotballglede og utvikling

Hva er fokus på disse øktene?

Det viktigste er at vi har det gøy, og at keeperne har det gøy med fotballen ellers i uka. Men for å ha det gøy er det også viktig at vi har utvikling. Fokuset for å skape utvikling er å jobbe med teknikk og forståelse av spillet. Hvordan skal jeg som keeper posisjonere meg når vi er i angrep? Hva er det farligste som kan skje for laget mitt nå? Slike spørsmål gjør at man reflekterer og tar valg. Og jeg er jo overbevist om at man lærer bedre som barn enn voksen!

 

Keepertabbe?

Keepere har jo en ensom og vanskelig jobb. Keepertabbe er jo et begrep som benyttes ofte i fotball. Hvilke tanker har du rundt dette?

Alle gjør feil. Det gjelder alle spillere på laget, og i livet ellers. Men et tips for å redusere tabber: Vær konsentrert! Men å spille feilfritt skjer ikke. Det viktigste er å legge tabben bak seg. Det som har skjedd har skjedd, men kampen er ikke slutt. Du som keeper er en superviktig spiller for laget helt til kampen blåses av – tenk alltid neste situasjon.

 

3 gode tips for å bli en bedre keeper

Til slutt gir Johan Martin tre tips til unge keepere:

1 – Trene mye

Det er dessverre ingen snarveier til å bli bedre. Du må øve for å utvikle dine ferdigheter!

 

2 – Tenk fotball

Selv når du ikke trener kan du utvikle ferdighetene dine. Du kan reflektere på valg når du ser andre spiller. Gjennom dette blir du mer bevisst når du selv trener og spiller kamper.

 

3 – Ha det gøy  – se på fotballen som artig hobby!

 

Har du tips til andre saker vi kan skrive om? Kontakt oss via vårt skjema her!

Ivrige KIL-keepere på teorisamling

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var