Ingen laurbærhvil for KIL J17

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
KIL J17 vant sin klasse i Norway Cup 2017.

Som kjent vant Kongsvinger J17 sin klasse i årets Norway cup i suveren stil. Trener Finn Willy Taugbøl lar ikke jentene hvile på laurbærene av den grunn.

Først og fremst; gratulerer med velfortjent triumf. Hvordan har dagene vært etter seieren?

– Takk for det. Dagene etter seieren har vært fine. Vi setter stor pris på at folk legger merke til prestasjonen og at de synes det er moro at et lag fra Kongsvingerregionen markerte seg og vant sin klasse i Norway Cup.

Vi allerede tilbake til hverdagen og trener for å være best mulig forberedt til høstsesongen som er i gang allerede for vårt 2. div. damelag. 1. div. starter neste helg, så her kan vi ikke hvile på laurbærene, men tvert imot jobbe hardt videre på hver eneste trening for å få en god høstsesong for våre to damelag.

[slideshow_deploy id=’15’]

 

Det så ut som dere lekte dere i finalekampen?

– Vet ikke om vi skal kalle det å leke, men vi var godt forberedt og jentene fullt skjerpet. Jentene hadde et ønske om å vise seg fram på TV i beste sendetid på en god måte, og det lyktes de godt med. Tenker vi lek i form av spilleglede så er jeg enig, for jentene sprudlet og hadde masse energi til tross for at det var sjuende kampen på sju dager.

Hvordan vil du beskrive Norway cup-uka?

– Det er en intens uke med mange inntrykk. Det skal spilles mange kamper på kort tid, noe som medfører at både hode og kropp  må pleies godt mellom kampene. Hodet for å få nullstilt og rette fokus mot neste kamp, mens kroppen trenger hvile og restitusjon. Dette med å nullstille etter kampen, klare å være fokusert og skjerpet til neste kamp var også god øving.

Trener FInn Willy Taugbøl og hans J17-lag tok med seg den gjeve pokalen fra Norway Cup hjem til Kongsvinger.

Når man vinner kamp etter kamp med store marginer er det fort gjort å bli litt sløv og tro at ting går av seg selv, men det gjør det ikke. Der skal jentene ha stor ros for å være mentalt klare til hver eneste kamp. Vi visste vi hadde et godt lag, men vi visste aldri hva som møtte oss i neste kamp da dette var nye lag for oss, så det var viktig for oss å gå på banen for å prøve å prestere maks i hver eneste kamp.

Var det noen spesielle flaskehalser underveis?

– Det var vanskelig å vite på forhånd hvilket nivå vi ville møte, men at vi vant våre kamper med så god margin var i overkant av hva vi forventet.  Vi reiste inn med en stor tropp på 21 spillere, og veldig moro at samtlige spillere er med og bidrar gjennom uka. Sosialt er det innertier, og det er viktig med trivsel og samhold i et lag.

Var dere favoritter på forhånd?

– Vet ikke om vi var det for andre klubber, men vi selv så på oss som en mulig finalist og vinner av Norway Cup.

Hvilke forventninger hadde dere selv før turneringen?

– Vi ønsket oss TV-kamp og finale, i tillegg til at vi ønsket å gi oss selv en positiv opplevelse både på og utenfor banen. Med fasit i hånd må vi si at jentene innfridde og vel så det.

Gjorde dere spesielle forberedelser før turneringen?

– Nei, ingen spesielle forberedelser annet enn å trene sammen siste uka før Norway Cup.

Hva skal til for å bli Norges beste J17-lag?

Det skal til mye trening for å bli god. Ikke bare mengde, men man må trene med kvalitet. Treningsvillige spillere som over tid trener mye og riktig blir som regel gode. Vårt samarbeid med NTG Kongsvinger gir oss blant annet tilgang på nettopp slike spillere, og da er det enkelt å være trener, avslutter Finn Willy Taugbøl.

Ingen laurbærhvil for KIL J17

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var