Høyt nivå i Solør-oppgjør

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
I en meget god kamp ble hjemmelaget Åsnes litt for sterke for Grue. Foto: Glomdalsfotball

Lokaloppgjør er alltid spennende i fotball. I forrige uke møttes Åsnes og Grue, gutter 04/05 til en fin kamp på Flisa. Åsnes vant, men mange gode spillere fikk vist seg frem på begge lag.

Lokaloppgjør er viktig, men må ikke hauses opp. De er som en vanlig fotballkamp, der begge lag vil vinne, sier Trond Furuberg, en av to trenere til Grue.

Om kampen

– Vi henger bra sammen som et lag. Vi gjør arbeidsoppgaven, som vi snakket om før kampen. Men, vi taper fortjent. De har et par spillere vi ikke klarer å håndtere, sier Øyvind Fjeld, som også trener 12-åringene. – Vi blir tatt av fysikken og gode individuelle ferdigheter, legger Trond Furuberg til.

Selv om det ble tap på Flisa ser trenerne god utvikling i laget. Etter kampen sa de til gutta at dette var den beste kampen de har tapt i høst.

12-åringene fra Grue spiller også i år i to årsklasser, både G2005 og G2004. Det gjør de for å få best mulig erfaring. Da hender det at det blir tap mot ett år eldre gutter.

[slideshow_deploy id=’15’]

 

Vi er på tampen av sesongen, hva har vært utviklingen for gutta? 

– Det er at vi har gått over til 9-er fotball. Det betyr at vi må spille mer som et lag. I tillegg må vi utvikle hver enkelt til å gjøre sine arbeidsoppgaver best mulig, sier Trond Furuberg. Og Øyvind legger til: – Vi har blitt et mye bedre lag nå enn det vi var på vårsesongen. Den utviklingen er god å se.

Større samarbeid ønskes velkommen

Det snakkes om samarbeid mellom Glåmdalsklubbene på trenernivå, noe som ønskes velkommen av Grue-trenerne. – Samarbeid på treningsfronten er utviklende, og det håper jeg det blir noe av, avslutter Trond Furuberg.

Trener Damhaug fornøyd med sine gutter

Som for bortelaget, Grue, er det mange unge spillere på Åsnes som spiller mot eldre motstandere. Hovedtrener Øyvind Damhaug er en kjent kar i lokalfotballen. I sin innholdsrike karriere spilte han blant annet for Grue, Nybergsund og Elverum i 2. divisjon. Han blir også av mange sett på som hovedgrunnen til at Flisa er Solørs beste klubb på seniornivå for tiden gjennom sitt tidligere engasjement som hovedtrener og sportslig leder i klubben.

Fornøyd med kampen, Øyvind?  

– Ja, jeg er veldig fornøyd med gutta. De jobber hardt, og de triller ball som vi ønsker.

Andre omgang startet med to raske Gruemål. Tok dere seieren litt vel tidlig? 

– Ja, det kan nesten virke sånn, men vi snakket om det i pausa at vi ikke måtte slippe oss ned. – Jeg har lyst til å skryte av Grue som prøver å spille fotball hele veien. Det er kanskje naivt i perioder, men det gir utvikling for både dem og oss!

Noe du føler kunne vært bedre i dag? 

– Det er det alltid! I dag lå Grue godt organisert, og da må vi være flinkere til å øke balltempoet når vi angriper. Altså tempovekslinger i spillet vårt. Men gutta er gode, og fortjener skryt for en god lagseier!

 

 

 

Høyt nivå i Solør-oppgjør

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var