Hannah – Født med fotballsko på føttene

Hannah Moen Skasberg

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Det sies at nordmenn er født med ski på beina. Men noen jenter, inkludert Hannah Moen Skasberg, er født med fotballsko isteden. Hun er tretten år, men spiller på Grue J15, og er også med på Kretslaget -06. Nå trener hun sammen med KIL Damer hver mandag sammen med andre talentfulle jenter i distriktet.

 

Støttende foreldre

– Fikk du fotballsko i dåpsgave av pappa?

– Neida. Moren min spilte håndball, mens faren min er en mann som alltid har vært engasjert i fotball. De har vært veldig støttende overfor meg begge to. Jeg begynte å spille på lag som seksåring, og har spilt siden. I forfjor fikk jeg muligheten til å bytte lag fra -06 der jeg hadde spilt i alle år, til -05.

Hva er viktigst for deg ved å være med på dette?

– Det er å ha det gøy, å lære seg nye ting og teknikker. Og å ha muligheten til å prøve og feile, å tørre det. På denne treninga er det mye mer trøkk, det er det jeg liker best! Pasningene er hardere og sterkere, så du må ta i mye mer i dueller for eksempel, enn det du er vant til.

 

Du vil kanskje også lese: Slike jenter det vil gamle Norge ha

 

Mestring på høyt nivå

– Hva motiverer deg generelt som spiller?

Det er å kjenne at jeg mestrer nye ting. At jeg blir bedre og kan smelle til med hardere pasninger.

– Hva liker du aller best med treninga her?

– Jeg føler at jeg utvikler meg som spiller. Ferdighetene blir bedre, blant annet fordi vi må tenke mye fortere siden både tempoet og nivået er høyere enn der jeg spiller til vanlig. Her må du være «på» hele tida.

– Hvilken posisjon liker du best å spille?

Min yndlingsposisjon er sentralt midt og spiss, uten at jeg helt kan forklare hvorfor. Jeg bare synes det er så gøy å spille der!

 

Hannah Moen Skasberg
Hannah Moen Skasberg i aksjon på kretslag NFF Indre Østland.

Hegerberg og Norway Cup

Hannahs beste fotballminne er Norway Cup i 2019. Hun forteller videre at hun spilte håndball helt inntil i fjor. Nå går det mest i fotball og egentrening i tillegg til skolearbeid.

– Heldigvis har skolen min (Grue barne- og ungdomsskole) innført leksefri. Det hjelper veldig på i forhold til tid. Jeg trener hver dag, og i helgene er det jo kamper.

Hvem er ditt største forbilde i fotballverdenen?

– Det må være Ada Hegerberg, fordi hun er så god fotballspiller og har kommet så langt i karrieren sin.

 

Fotballproff i utlandet

Hvis far får velge feriemål, blir det gjerne en tur til Leeds.

– Da kombinerer vi ferie med fotball. Og ser kamper. I tillegg ser jeg en del kamper på TV.

– Hva drømmer du om i forhold til fremtiden?

– Det hadde vært fint å kunne leve av å spille fotball da, å bli fotballproff og kunne spille utenlands. Det hadde vært veldig kult. Men først må jeg bli ferdig med ungdomsskolen, og så gå videregående, kanskje NTG eller idrettslinja på Øvrebyen.

Hannah – Født med fotballsko på føttene

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var