Grueturneringen 2019 – Rekordmange lag påmeldt

Roy Bråthen, turneringsleder Grueturneringen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Roy Bråthen, turneringsleder Grueturneringen
Roy Bråthen leder Grueturneringen for 39. gang siste helga i august.

23. august går startskuddet for Grueturneringen 2019, den 39. på rad. Antall spillere, besøkende og funksjonærer sprenger alle grenser. I fjor hadde turneringen 282 påmeldte lag. I år er antall lag steget til 296! 866 kamper skal gjennomføres i løpet av helgen mellom 23. og 25. august, fordelt på 3200 unge fotballspillere mellom 6 og 14 år.

 

En økning på 200 spillere

Jeg spør turneringsleder Roy Bråthen hva årsaken kan være til denne stormen av påmeldte lag. Hva er grunnen til at Grueturneringen er så populær?

Han svarer litt beskjedent:

– Vi er heldige med dette, i en tid hvor jeg vet flere turneringer sliter i forhold til deltakelsen, at så mange ønsker å komme tilbake til oss og være med år etter år. Turneringa vår har alltid gått siste helgen i august, med mindre søndagen faller på 1. september. Da flytter vi en helg fram. Og det er umulig å unngå kollisjoner med andre arrangementer. I år går jo Grueturneringen samtidig med Maxiturneringa på Hamar. Det er nok flere årsaker til at vi har så mange påmeldte lag i år. En av dem er at vi har innført 3-er fotball for første gang i år. En annen at det har vært endringer i klasseinndelingen. I fjor spilte tiåringene bare 5-erfotball. I år spiller de både 5-er og 7-er. Noe liknende gjelder tolvåringene, som i fjor kun spilte 7-erfotball, og som i år spiller både 7-er og 9-er. Alt i alt har vi en økning på 200 spillere fra fjorårets turnering.

Grueturneringen 2019 har rekordstor påmelding. Hele 296 lag er påmeldt.
Grueturneringen 2019 har rekordstor påmelding. Hele 296 lag er påmeldt.

Regner med 10.000 besøkende

Volumet på årets turnering er mildt sagt imponerende. Roy regner med 10.000 besøkende i løpet av helgen. 3000 deltakere skal bespises seks ganger, og det er ventet innrykk av 550 campingvogner og telt. I tillegg er det organisert overnatting for 2000 mennesker i ulike forsamlingshus og på skoler i området. Men hva er det da, som skiller Grueturneringen fra andre turneringer?

– Nei, jeg tror ikke det er så mye som skiller oss fra andre turneringer. Men vi er nødt til å være svært godt organisert da. Planleggingen begynner allerede straks turneringen er over, så vi holder jo på med dette et helt år i forveien. Vi er 30 i hovedkomitéen, som har ansvaret og holder i tømmene. Så har vi 8- 900 funksjonærer i sving gjennom turneringen. I år har vi måttet utvide antall timer for vaktene. Vi har jo både nattevakter, parkeringsvakter, og folk rundt matservering og sosiale aktiviteter. En turnering av dette formatet krever uhorvelig mye folk!

 

Blide og hyggelige funksjonærer er viktig for Grueturneringen. Her representert av Per Oskar Berntsen og Anders Austad.
Blide og hyggelige funksjonærer er viktig for Grueturneringen. Her representert av Per Oskar Berntsen og Anders Austad.

God service og blide funksjonærer

En annen grunn kan være at vi er en kompakt turnering. Alt er i gangavstand i forhold til banene. Både arrangementet og baner har høy kvalitet, og vi følger oppsatte klokkeslett. Jeg mener vi leverer på service og kvalitet. Vi er kjent for å ha god mat, og veldig blide funksjonærer.

I tillegg foregår det mye sosialt. Grueturneringen kan skilte med både tivoli og diskotek. Det er også muligheter for grilling og andre sosiale aktiviteter. Kampene blir satt opp slik at lagene i størst mulig grad møter lag de vanligvis ikke spiller mot. Alle spillere får turneringsminne, lagbilde med navn og diplom og premie til hver eneste spiller mellom 6 og 12 år. De eldste, 13-og 14-åringene går til sluttspill og finale der det deles ut både pokaler og gull-, sølv- og bronsemedalje.

 

Jubileum i 2020

Neste år har Grueturneringen 40 årsjubileum. Roy røper at planleggingen allerede er i gang, og har vært det en stund:

– Samarbeidspartnere er kontaktet, og flere skal på plass, men ingenting er klart ennå, sier han litt hemmelighetsfullt.

Turneringsminnet er forskjellig fra år til år. Det kan være capser, drikkeflasker eller annet utstyr.

– På tampen, Roy – hva er årets turneringsminne?

– Det er en veldig fin og sporty buff som det står «Grueturneringen 2019» på!

Grueturneringen 2019 – Rekordmange lag påmeldt

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var