Grue kjapt ute med tiltak

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Brede Bredesen Opset har vært leder av Grue fotball i mange år. Dette året har kanskje vært et av de mest krevende i forhold til at vi alle brått befant oss i en situasjon ingen hadde forutsett. Brede forteller at de var kjapt ute med tiltak, både økonomisk og treningsmessig, da Covid -19 slo til i midten av mars.

Fokus på aktivitet i Grue

– Mange ble veldig skremt til å begynne med, og turde ikke sette i gang med aktivitet. Alt var jo så usikkert. Vi oppfordret alle lagene våre til å følge myndighetenes retningslinjer. Og vi kom relativt raskt på banen med hjemmetrening og egentrening. Det er trenerne og spillerne som har stått for den gode jobben for å komme så raskt i gang. Det skal de ha honnør for! Jeg vil også fremheve Norges Fotballforbund som har vært veldig bra på ballen her, i likhet med kretsen, for å holde fokus på aktivitet og det å holde treninga vedlike. Det har vært vårt mål hele tida, inntil vi kunne begynne å spille kamper igjen. Vi er så heldige å ha mange ivrige spillere som er flinke til å holde motivasjonen oppe selv. De har forståelse for det faktum at vi får et forsprang dersom vi opprettholder et høyt treningsnivå, i forhold til de som eventuelt ikke gjør det.

Mer frafall enn tidligere

– Har det vært frafall hos dere?

– Litt frafall har vi hatt. Det blir spennende å se til neste år, først da tror jeg vi ser konsekvensene tydeligere. Og det har nok vært litt mer frafall blant de yngre enn blant de litt eldre utøverne.

Fabelaktig innsats

– Hvordan har samarbeidet med trenere og foresatte vært?

– Trening og etterhvert kamper har vært litt mer plasskrevende på grunn av mindre grupper i forhold til smittevernet, som igjen har ført til at vi har måttet stille strengere krav opp mot foreldregruppa med transport, hygiene og gjennomføring av kamper. Men vi har både trenere og foresatte som har vært utrolig forståelsesfulle og flinke i denne situasjonen. Folk er like villige til å stille opp nå som tidligere, og det er godt å se.

Du vil kanskje også lese: Kampene i Koronakampen

Kuttet kostnader

– Du nevnte økonomiske tiltak. Hva har dere gjort på dette området?

– Vi skjønte fort at det kom til å bli endringer her, og tok en gjennomgang ganske raskt. Vi kuttet kostnader så langt vi kunne.  Til tross for at kretsen har bedt oss fakturere vanlig har vi redusert aktivitetsgebyret for alle, med beløp litt etter hvor mye reduksjon i aktivitet de har hatt. Også har vi benyttet oss av kompensasjonsordningen én gang, det er den siste pakken som nettopp har kommet, som vi har søkt.

Jubileumsmarkering utsatt

– Hvordan ser framtida ut for fotballen i Grue?

Noe er satt på vent. Vi har jo Grueturneringen som vi hadde gledet oss til å gjennomføre. Vi skulle hatt en stor 40 årsjubileumsmarkering i år, som dessverre måtte flyttes til neste år. Barne- og ungdomsfotballen spiller kamper igjen, det er vi glade for. Mange av fotballspillerne våre brenner for det de gjør, og har gjort en minst like stor innsats i denne unntakssituasjonen som de ville gjort til vanlig. Ellers tror jeg bare vi må være forsiktige og holde oss til retningslinjene og ikke puste for lettet ut, for vi er ikke i mål ennå!

Grue kjapt ute med tiltak

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var