Grue G16 – flest mulig, lengst mulig, best mulig

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 

Grue G16 - flest mulig, lengst mulig, best mulig
Grue G16 med en god sesong hvor fokus har vært spillerutvikling. Foto: Privat

Grue G16 – flest mulig, lengst mulig, best mulig. Vinteren nærmer seg, og Grue G16 kan notere ned nok en god sesong. Siden Grue IL verken hadde G14- eller G19-lag denne sesongen, har laget bestått av spillere født i 2002, 2001, 2000 og 1999. Med et solid trenerteam bestående av Jan Erik Moe, Håvard Haugen og Gjermund Holt i spissen, hadde de et godt utgangspunkt for sesongen.

 

Fokus på trening

Skulle sesongen bli like god som de håpet på, var de avhengig av et godt treningsgrunnlag. Grue G16 har stort sett trent 3 ganger i uka siden desember. Enkelte uker også 4 ganger, avhengig av kampprogram. For at det skal bli noe ut av øktene, er oppmøte viktig. Der er grueguttene overlegne. Med hospitanter fra J16 og G13 har de vært opp mot 26 på trening, og sjeldent under 16 stykker.

Grue G16 - flest mulig, lengst mulig, best mulig
Gode treningsforhold er viktig!   Foto: Privat

For at de skulle hevde seg i serien, var fokus på trening en viktig faktor. Hovedtrener Gjermund Holt forteller om hva slags fokus de har på trening.

Vi har brukt mye ball, spilt mye på små flater og trent mye angrepsspill. Vi har også hatt fokus på orientering før man mottar ballen, førstetouch og godt pasningsspill.

Individuell tilpasning er viktig i all idrett, og det byr ofte på utfordringer i større grupper.

Med en så stor gruppe så har det vært helt nødvendig å være tre trenere. Det er en stor utfordring at gruppa spriker så veldig i kvalitet og ivrighet hos spillerne.

Har overrasket motstanderne i serien

Med spillere i ulik alder, har Grue G16 både imponert og overrasket i serien. Laget har stort sett spilt 3-5-2, noe som er uvanlig i ungdomsfotballen. I serien har de spilt i 1. divisjon mot god motstand.

Det er en utfordring å gi spilletid til alle da vi møter så gode lag, men for å gi de beste spillerne en utviklingsarena så mener vi helt klart at det har vært riktig å spille første divisjon.

[slideshow_deploy id=’15’]

Grue G16 har spilt 14 seriekamper, vunnet 8, spilt 1 uavgjort og tapt 5. De har scoret 39 mål og sluppet inn 41.

Vi endte som nummer 3 av 8 lag både vår og høst, noe vi er meget godt fornøyde med. Ser vi på resultatene så er det heller ingen tvil om at målet om mest mulig jevne kamper av hensyn til utvikling er oppnådd.

Grue G16 - flest mulig, lengst mulig, best mulig
Gruescoring! Foto: Privat

 

Med deltagelse på mange cuper som ga mye spilletid for alle,  kan Gjermund Holt m.fl. være fornøyd med sesongen.

«Vi har hatt mange på trening, gode resultater, en spiller på kretslaget, samt flere A-lagshospitanter. Men aller viktigst; 95% av gutta fortsetter med fotball. Flest mulig, lengst mulig, best mulig, som er klubbens motto!»

Grue G16 – flest mulig, lengst mulig, best mulig

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var