Grue-akademiet med stor respons

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Grue-akademiet
Engasjerte og dyktige Trond Furuberg med teori i forkant av fotballøkt i Gruehallen. Foto: Privat

Grue-akademiet med suksess i Grue

Grue har, som flere andre klubber, startet opp en fotballfritidsordning for de unge fotballspillerne i klubben. Grue-akademiet har vært en stor suksess etter oppstarten i fjor, og i år deltar 28 barn hver mandag. Ansvarlig for akademiet er de to trenerne Trond Furuberg og Magnus Rendalen.

Furuberg var med i fjor også, mens unge Rendalen er med for første gang i år. Han trives godt med den nye trenerjobben, og er full av lovord om de unge spillerne.

Det er både spennende og interessant å være trener her. Det er spesielt morsomt å se at barna er så lærevillige, og det er veldig gledelig å se utviklingen og mestringsgleden i gruppa, forteller han.

Grue-akademiet
Sjef over ballen. Foto: Privat

Både gutter og jenter 

På Grue-akademiet deltar både gutter og jenter fra 3. klasse og opp til 7. klasse. Treningene består hovedsakelig av ulike ferdighetsøvelser og spill. De har lagt opp ulike temaer som jobbes med i en periode som går over to og to uker. Ulike øvelser og spill legges opp etter disse temaene og gir barna gode muligheter til å utvikle seg hver eneste økt.

[slideshow_deploy id=’15’]

 

Hvordan ser en typisk mandag ut på akademiet i Grue?

Akademiet starter bare barna kommer bort i Gruehallen etter endt skoledag kvart over ett. Når de kommer får de først servert frukt og yoghurt. Etter det skifter de og gjør seg klare, og alle samles til en felles gjennomgang av økta. Så trener vi fram til kvart på 4 da barna kan dra hjem eller blir hentet, forteller Rendalen.

Grue-akademiet er nå gjennomført siden høsten 2015 i Grue, og med stor respons. Med tanke på at klubben har ca 100 aktive spillere i rett alder for akademiet er deltakelsen formidabel. Fotball er ikke lenger kun en sommersport, og det er imponerende at en mindre klubb som Grue kan ha et så godt tilbud til sine medlemmer.

Grue-akademiet
Smålagsspill er en viktig del av treninga. Foto: Privat

 

Grue-akademiet med stor respons

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var