Grue Akademiet: Det lille ekstra

Bilde av de 11 ivrige fotballspillerne på Grue Akademiet nå i våres

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bilde av de 11 ivrige fotballspillerne på Grue Akademiet nå i våres

Grue Akademiet er i gang på fjerde året, og retter seg i dette skoleåret mot barn som er født mellom 2006 og 2010. Fra kommende skoleår vil det gjelde kullene som kom til verden mellom 2007 og 2011.

«Grue Akademiet er et tilbud i regi av Grue IL Fotball. Ambisjonen er å videreutvikle spillere i den tekniske gullalderen for å skape individuell utvikling hos samtlige deltakere». Slik beskrives tilbudet på akademiets Facebookprofil. I høstsesongen var det 28 barn med, etter jul er det 11 igjen.

– Vi ønsker å utvikle fotballmiljøet i Grue, og få fram de som ønsker å satse. Dette er et tilbud til alle. Målet er å bli en bedre fotballspiller. Men dette tilbudet treffer nok de ivrigste, de som vil ha «det lille ekstra». Det får de her, forteller trener Kai Myrvang. Han har trent spillerne her de siste to årene.

 

Bilde av frukt som serveres til barna på Grue Akademiet
Ting er på stell når barna kommer fra skolen til Grue Akademiet

Frukt, prat og yoghurt

– Vi trener i Gruehallen hver mandag rett etter skolen. Elevene slutter 13.15. Så kommer de hit og får litt yoghurt og frukt, mens praten går livlig rundt bordet en halvtimes tid. Deretter trener vi et par timer.

– Er det vanskelig å sette sammen lag og grupper med fire, fem års spenn i alder?

– Nei, jeg er heldig med det at jeg kjenner alle de forskjellige avdelingene i Grue, så jeg kjenner spillerne godt. Jeg vet omtrent hvilket nivå de er på, noe som gjør det lett å differensiere, jobbe målrettet individuelt, og kombinere spillere.

Du har kanskje lyst til å lese: Lokale kretslagsspillere i vår region

 

Ti gutter og ei jente

Deltakerantallet varierer fra sesong til sesong. Mange barn driver med andre idretter, som ski og ridning. Det kan bli for mye for enkelte. Noen kan nok oppleve det som for seriøst også ifølge Myrvang. Alt passer ikke for alle. Fra januar består Grue Akademiet av ti gutter og en jente fram til påske når sesongen avrundes.

– Hvordan takler dere at det bare er en jente med nå?

– Nei, det går bra det. Hun spiller med gutta hun. Vet ikke om det har noe å si at hun er datteren til treneren da… Jeg setter uansett sammen spillere med ulik alder innimellom, slik at de får brynet seg litt.

 

Kamp vs trening

– Hva har du mest fokus på som trener?

– Grunnleggende fotballteknikk, med mye ball i beina; vendinger, finter, pasninger, mottak, skudd. Men barna synes jo det er moro å spille kamper, så vi pleier å spille kamp i femten, tjue minutter på slutten av treninga hver gang. Jeg bytter på lagene, og prøver å få til mye variasjon.

– Hvorfor ønsker dere å ha et akademi som dette?

– Fordi vi ser at det fungerer bra. Det gir gode resultater, vi ser at det motiverer og virker. Vi har bare gode erfaringer gjennom den tiden vi har holdt på.

For å få plass på Grue Akademiet må du søke. Det kan du gjøre via deres Facebookside. Der blir søkeren blant annet bedt om å oppgi sin motivasjon for sitt ønske om å delta. Så får vi håpe at «det lille ekstra» som tilflyter spillerne her innfrir forventningene og fortsetter å gi de gode resultatene.

Grue Akademiet: Det lille ekstra

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var