Grensecupen – Fotball på grensen

Grensecupen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Grensecupen

Tom Røhr er turneringsleder og hovedansvarlig for Grensecupen som i år går av stabelen 1. og 2.juni. Magnor UL er arrangør, og dette er andre året cupen finner sted, på det flotte anlegget på Magnor stadion der turneringen holdes.

 

Mye mat, men mest fotball

– Vårt første egne arrangement i fjor var absolutt vellykket og fristet til gjentakelse, så Grensecupen avholdes første helg i juni årene fremover. Dette er et arrangement for hele familien, vi har både hoppeslott og fotballradar, og nydelig mat og kioskvarer til gode priser.

Ifølge Tom grilles det hundrevis av hamburgere og pølser, og is fiskes opp fra isboksen.

– Men cupens hovedmål er det sportslige, så spillere og trenere får en fin fotballopplevelse på vårt arrangement.

 

Svensker over grensen

-Hvordan organiseres cupen?

– Vi har et fantastisk team, som har ansvar for påmeldinger, sekretariatet, dommere, lagsupport, baner, kiosk, grilltelt, parkering og ikke minst å holde orden og sørge for ryddighet på anlegget til enhver tid.
Invitasjoner sendes ut på epost til lagledere og kontaktpersoner gjennom cup-programmet. Påmeldingene strømmer inn, noe vi setter stor pris på. I fjor hadde vi 57 påmeldte lag, noe som vi var veldig fornøyde med det første året vi arrangerte Grensecupen. Det er lag fra Oslo, Akershus, Karlstad, Arvika og Eda fra Sverige, foruten mange lag fra nærområdene som allerede er klare for årets cup.

Lørdagen spiller alle mellom 6 og 9 år, søndagen de mellom 10 og 12 år. Alle spiller minimum tre kamper med en spilletid på 1x25min, der samtlige deltakere får premie som seg hør og bør.

 

Du vil kanskje lese denne? Are Dekkerhus: Jentetreneren med stor J

 

Fantastisk dugnadsånd

– Hvem lager all maten da?

– Vi har en flott gjeng frivillige som jobber på dugnad, som sørger for at alt ligger til rette i kiosken, i grillteltet osv. I fjor var vi veldig heldige med været, og arrangementet trakk mange folk. Vi talte ikke mennesker, men antall biler. Første dagen var det cirka 250, dagen etter cirka 300. Alt har jo sin målestokk, og vi får ikke en nøyaktig beregning ut fra antall biler, men det må ha vært rundt to tusen mennesker innom i løpet av helgen.

 

Grensecupen
Fornøyde barn på Grensecupen 2018

Grundig planlegging

– Når begynner dere å planlegge turneringen?

– Det er med en gang etter forrige cup, det. Vi har et evalueringsmøte rett etter gjennomføringen der vi går gjennom hele arrangementet, hva som gikk bra og hva som eventuelt kan forbedres. Mer konkret planlegging begynner vi med i november/ desember. I henhold til retningslinjene må det også sendes søknad til kretsen hvert år for å få lov til å arrangere cup.

Youtube-film laget av Grensecupen.

 

Ikke familierabatt, men klubbrabatt

Hvert 6. lag fra samme klubb som melder seg på får gratis påmeldingsavgift.

– Dette var et tilbud vi kom på for å gi noe tilbake til de store klubbene som ønsker å delta med mange lag. Det er mange store klubber som fort kan delta med opp mot 30 lag på én og samme cup. Da blir det jo en rabatt som monner litt. Ifølge min hoderegning skulle det bli et sted mellom to og et halvt og fire tusen kroner, avhengig av aldersgruppene til de påmeldte lagene.

Grensecupen har en egen nettside (grensecupen.no), og egen facebookprofil: Grensecupen.

Har du spørsmål kan du også sende en e-post til post@grensecupen.no

Påmeldingsfristen til årets cup er 15. mai.

 

 

Grensecupen – Fotball på grensen

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var