Goddag mann økseskaft

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Fokuset må rettes mot barn og ungdom fremfor seniorfotballen i distriktet mener Rune Skasberg.

Rune Skasberg skriver om hvordan han mener prioriteringene i lokale breddeklubber bør gjøres. 

Nok en gang sitter vi igjen med masse negativ omtale til landslagets prestasjoner etter en landskamp. Tap 2-0 mot Makedonia lar seg ikke høre her oppe i nord hvor man forventer å være i verdenstoppen pga langrennsdominans og unike håndballjenter. Debatten går rundt svak spillerutvikling, og det pekes i alle retninger – blant annet mot Island hvor kompetente trenere settes inn i ung alder. For riktig læring i ung alder er veien å gå!

I disse dager planlegges sesongen 2018, og fokuset ligger stort sett på klubbenes seniorlag. Hva som skjer på G7, J9, G11 og J14 overlates i hovedsak til foreldregruppa uavhengig av fotballkompetanse. Hvor smart er egentlig dette?

Foreldretrenere er gull verdt i Norge. Det eneste vi må gjøre er å videreutvikle kompetansen bredt i vårt langstrakte land.

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

Hvorfor prioriteres seniorfotballen?

Av en eller annen grunn har det festet seg en ukultur hos breddeklubber at klubbens seniorlag er klubbens viktigste, og dermed skal det brukes mest ressurser her. Hvorfor?

  • Hvorfor skal man betale en trener et sekssifret honorar på nivå 5-7 i Norge?
  • Hvorfor skal man benytte råflotte busser på bortekamper?
  • Hvorfor skal man bruke titusenvis av kroner på utstyr til spillere som prioriterer egne ferier fremfor klubben hvert eneste år?
  • Hvorfor skal klubbens ressurser brukes på hobbyspillere?

Hva med å sette fokus på kompetente trenere i barne- og ungdomsfotballen?

Foreldretrenere er gull verdt i Norge. Det eneste vi må gjøre er å videreutvikle kompetansen bredt i vårt langstrakte land. Da holder det ikke alene å betale kursavgifter for klubbens trenere. For hvor mange ønsker egentlig å bruke 72 timer ekstra av sin fritid til å ta C-lisens i tillegg til de to hundre dugnadstimene man allerede legger ned via treninger og kamper? 

Så kjære fotballvenner: La oss alle sette av litt ekstra midler til trenerutdanning i 2018. Betal trenerutdanningen, og kompenser tapt arbeidstid. Gjør en investering for fremtida!

Goddag mann økseskaft

Tilbake til kritikken mot det norske herrelandslaget; Vi kritiserer landslaget, og vet hva som må gjøres…..Er det ikke da et paradoks at man likevel velger å «satse» på klubbens 5. divisjonslag(!)?

I vårt distrikt har vi neste år kun ett lag som er i norsk toppfotball, KIL TF (og delvis KIL Damer). Alle øvrige klubbledere bør kjenne sin besøkelsestid og prioritere fremtiden – nemlig barn og ungdom i egen klubb.

Så kjære fotballvenner: La oss alle sette av litt ekstra midler til trenerutdanning i 2018. Betal trenerutdanningen, og kompenser tapt arbeidstid. Gjør en investering for fremtida!

 

Goddag mann økseskaft

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var