Glomdalsprofil: Victoria Frysjøenden

Victoria Frysjøenden spiller på KIL J2005.

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Victoria Frysjøenden spiller på KIL J2005.
Victoria Frysjøenden spiller på KIL J2005. Hennes forbilder er lokale – Hun heiar på KIL og Ørjan Røjrane.

Victoria Frysjøenden (12) driver flere idretter, men det er fotball hun liker best og vil satse på. Drømmen er å bli så god at hun en dag kan spille på damelandslaget. Victoria har lokale forbilder – KIL og Ørjan Røjrane.

Victoria er ei glad, aktiv og ivrig idrettsjente som driver flere ulike idrettsgrener. Hun begynte med fotball før hun var seks år gammel og viste tidlig at hun hadde et stort konkurranseinstinkt på vegne av laget sitt. Selv sier Victoria at hun kan være en dårlig taper.

Dersom laget mitt taper forsøker jeg å finne ut hvorfor, og spør meg selv om jeg kunne gjort noe annerledes.

Fotball er favorittidretten

Det var nabojenter og venner som fikk henne med på fotball. Det angrer hun ikke på i dag. Fotball er nemlig blitt favorittidretten. Ved siden av fotball er hun også aktiv skiløper i Granli IL i tillegg til at hun turner.

I likhet med venninnen Tale har også Victoria vært med på de to Superweekendene KIL Fotball har arrangert i   høst. Hun var både forventningsfull og spent før første treningssamling, men det ga mersmak. Hun var ikke i tvil om at hun også ville delta på den andre samlingen, selv om hun da allerede hadde begynt å trene for fullt på vinteridrettene hun er aktiv i.

[slideshow_deploy id=’15’]

Victoria ønsker utfordringer

– På den første samlingen i august var det såpass mange jenter med at vi ble delt opp i jente- og guttegruppe, sier Victoria. – På samling to var vi bare to jenter og fikk trene sammen med gutta. Det var innmari gøy, for da fikk vi litt større utfordringer. Vi merket det best ved at det var større fart i spillet og at gutta var mer uredde i taklingene. Det var fint å trene på å bli tøffere i dueller.

Favorittlag: Det er helt klart KIL! Jeg har fulgt KIL så lenge jeg kan huske og har vært på alle hjemmekampene deres.

Favorittspiller: Ørjan Røjrane fra KIL. Han hadde en kjempebra sesong i fjor. Dessuten hadde jeg han som trener på TINEs fotballskole i fjor. Og så husker jeg godt det fine og avgjørende målet han scoret mot Strømsgodset da KIL gikk til cupfinalen i fjor.

Hvorfor er fotball er gøy? Fordi det er en lagsport hvor målet er å spille hverandre gode og gjøre en best mulig innsats for laget.

Hvor på banen liker du best å spille? Sentral midtbane, men jeg står også litt som keeper.

Hva trener du mest på?  Finter.

Hvor god har du lyst til å bli? Målet er å bli så god at jeg kan komme på det norske damelandslaget.

Beste egenskaper? Jeg håper og tror at jeg er en god lagspiller med stort konkurranseinstinkt. Jeg liker godt å vinne, og blir fort irritert på meg selv hvis vi ikke gjør det. Tenker ofte at jeg kunne gjort noe annerledes.

Det beste med fotballen? At det er en sosial idrett hvor vi har det artig på kamper og turneringer.

Hva er en god lagkamerat? En som støtter de andre på laget og backer opp lagspillerne. Håper jeg er en av de.

Noen kamp du synes var ekstra morsom å spille – og hva skjedde da? Den siste kampen da vi spilte mot Nord-Odal. Da lå under 4-0 til pause, men vant til slutt 5-4. Vi var litt «deppa» da vi gikk til pause, men med en god pauseprat og backing fra trenerne gikk vi ut på banen igjen med stor tro på at vi skulle greie å ta igjen de fire målene. Det gjorde vi og vant til slutt kampen 5-4. Det var nok en av de beste omgangene vi noen gang har spilt.

Verste motstander? Vi sliter alltid når vi møter Grue.

Du er også aktiv i andre idretter – kan du si litt om det? Ja, jeg turner to dager i uka og går på ski for Granli IL en dag i uka. Vi startet barmarkstrening i august, og nå ser jeg frem til at konkurransene starter. Jeg konkurrerer både lokalt og utenfor distriktet.

Jeg fikk lyst til å prøve turning fordi det driver søsteren min med. Det så gøyalt ut. Trampett og tumbling er favorittøvelsene.

Hva tenker du om fotballen fremover? Det er fotball jeg har lyst til å satse på og bli best mulig i. Så om jeg må velge, blir det nok fotball.

Vi ønsker Victoria lykke til med vinteridrettene sine og ser frem til å se henne på fotballbanen også neste år.

Les også våre siste glomdalsprofiler:

Glomdalsprofil: Christoffer Andre Bjørge

Glomdalsprofil: Tale Buvarp

Glomdalsprofil: Martin Holtet

Glomdalsprofil: Victoria Frysjøenden

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var