Glomdalsprofil: Tale Buvarp

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Tale Buvarp er ei målrettet jente som i dag spiller på KIL J2005.

Tale Buvarp begynte å spille fotball det året hun fylte 7, og gikk i 2. klasse. Interessen kom ved at mange av skolevenninnene allerede hadde spilt fotball et år og sa det var gøy. Siden den gang har hun bare spilt og spilt og synes det er kjempemorsomt.

I dag trener Tale fotball to ganger i uka pluss kamper. Tale forteller at hun også spiller mye fotball i friminuttene på skolen og ellers på fritiden.

Jeg har nok utviklet meg som spiller gjennom de årene jeg har vært med. I år har jeg har vært så heldig å få være med på sonesamling også. Jeg liker utfordringer og synes det var lærerikt. Tror nok det har bidratt til at jeg har blitt bedre på å se medspillerne mine på banen, få fart i spillet og generell ballferdighet, sier Tale.

[slideshow_deploy id=’15’]

 

Tale har også vært med på de to Superweekendene som KIL Fotball har arrangert i år. På den siste samlingen var hun og venninnen de to eneste jentene.  – Det er moro og også litt annerledes å bli trent av andre enn de trenerne vi har på klubblaget, sier hun.

Tale og Victoria har deltatt på to Super-weekender sammen. Victoria skal du få bli bedre kjent med litt senere.

Ellers har sesongen bestått av både seriespill og cuper for Tale. – Vi skulle vært med på fire turneringer, men dessverre ble det bare to, Herkules Cup og Matrand Cup. De to andre ble avlyst da det ble for få deltakere i klassen min. I serien har det vært både oppturer og nedturer, men moro er det likevel.

Favorittlag: Av norske lag er det Rosenborg og KIL selvfølgelig. Er nok litt Rosenborg-fan fordi pappa, farmor og farfar er derfra. Ellers er det mange gode utenlandske lag, men ingen spesiell favoritt.

Favorittspiller: Nicklas Bendtner, Pål Andre Helland og søstrene Ada og Andrine Stolsmo Hegerberg.

Følger du mye med på fotball? Ser litt på TV og er på alle KIL sine hjemmekamper.

Hvorfor synes du fotball er gøy? Fordi det er en lagidrett som krever både samspill og individuelle egenskaper.

Hvor på banen liker du best å spille? Jeg liker meg best som kantspiller.

Hva trener du mest på? Løp og plassering på banen.

Hvor god har du lyst til å bli? Så god jeg bare klarer. Ønsker å kunne spille på et stort lag og er motivert til å satse.

Dine beste egenskaper på banen? Løp og avslutning

Hva er en god lagkamerat? Ikke gå ego, men få med seg andre på spill.

Verste motstander? I serien vår er nok det Grue.

Vi har hørt at du danser også …

Ja, det gjør jeg. Jeg greier ikke å legge vekk dansingen. Dans ble min første store interesse og jeg har danset på Jump Dansestudio siden jeg var 3 år. I dag danser jeg Moderne, Lyrisk jazz, Jazz og Ballett fire timer i uka.

Dansen gir meg ro og avspenning og er en fin måte å uttrykke følelser på. Dessuten tror jeg dansen gir meg god kontroll på kroppen som jeg kan dra nytte av på fotballbanen.

Fikk du ikke et stipend i dans også – kan du fortelle litt om det? Jo, i vår fikk jeg «Ministipend 2017» fra Jump Dansestudio. Stipendet var begrunnet med positiv innstilling og innsats. Dette gir meg muligheten til å danse og utvikle meg videre uten kostnader i et år.

Hvilke tanker gjør du deg om satsing videre – dans eller fotball? Så lenge jeg har mulighet for å utvikle meg innen to idretter, ønsker jeg dette.  Til nå har jeg hatt fullt fokus på fotball på sommeren og mer dans på vinteren. Slik kommer det nok til å fortsette en god stund til, avslutter Tale.

Les også våre siste glomdalsprofiler:

Glomdalsprofil: Martin Holtet

Glomdalsprofil: Odd Inge Westby

Glomdalsprofil: Mathias Jonsrud Heiberg

Glomdalsprofil: Tale Buvarp

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var