Galterud IFs populære vintercup starter 2. mars

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Vi gleder oss til ny Vintercup i Kongsvingerhallen, sier Ole Gunnar Holen i Galterud IF. I 2015 vant Galterud IF sin egen turnering (bildet).

Galterud IF arrangerer sin årlige vintercup i Kongsvingerhallen i starten av mars. Det er 30. gang cupen arrangeres i år, og tredje gangen i samarbeid med Radio Kongsvinger. 

Turneringa går over to helger; 2.-4. mars og 9.-11. mars. Vi har i år to klasser; senior menn og G16, forteller turneringsleder Ole Gunnar Holen i Galterud IF. I seniorklassen deltar også fire G19-lag. Hele den første helgen og fredag/lørdag i andre helgen kommer det til å bli spilt gruppespill. Semifinaler og finale i seniorklassen, samt siste og avgjørende runde i G16-klassen spilles søndag 11. mars.

[slideshow_deploy id=’15’]

 

20 lag deltar

Vi er glade for at vi i år også har fått med oss en G16-klasse, sier Ole Gunnar Holen. G16-klassen består av fire lag som møtes i seriespill. I G16-klassen er det Eidskog, KIL Fotball, Nord-Odal og Team Nes som deltar. Det er faktisk G16-lag på venteliste til Vintercupen i år.

G19-lagene kommer fra Bjerke, Eidskog, Fu/Vo og KIL Fotball, og disse skal kjempe mot seniorlagene. Seniorklassen er den største med 16 lag fordelt i fire puljer. Her kommer lagene fra både Oslo og Akershus, foruten Glåmdalsregionen.

Samarbeid med Radio Kongsvinger

Vintercupen har de siste tre årene vært et samarbeid mellom Galterud IF og Radio Kongsvinger.  – At vi samarbeider med Radio Kongsvinger betyr at vi også sender direkte fra kampene på radio. I år skal også Glåmdalen sende kamper live på sine nettsider.

Sluttspillet

I G16-klassen spilles det enkelt seriespill. I seniorklassen går gruppevinnerne til semifinale før turneringa avsluttes med finale. I sluttspillet vil divisjonsforskjell(er) mellom lagene utjevnes ved divisjonsstraffe(r); en straffe per divisjon.

I 2017 vant KIL Fotball seniorklassen og har derfor vandrepokalen til låns. Hvem som får låne den videre får vi først se 11. mars, sier Ole Gunnar Holen.

Slik begynte det og slik har det utviklet seg

Vintercupen har alltid vært en gedigen dugnadsinnsats fra alle medlemmene i Galterud IF. Det var fotballentusiasten og ildsjelen Kjell Nygårdseter, som for drøyt 30 år siden hadde ideen om en fotballvintercup. Den første vintercupen ble arrangert i 1989 på idrettsplassen på Galterud; Furumoen.

Gjennom 90-tallet var det stort sett lokale lag som deltok. Baneforholdene var ikke så gode, så cup’n gikk da over 5 helger. Etter hvert ble også lag fra både Sverige, Oslo og Akershus invitert. At de kommer igjen år etter år tar klubben som et komplement og viser at konseptet treffer deltakerklubbene. Da Storhallen stod ny i 1998 flyttet vi vintercupen innendørs og her har vi nå vært i 20 år.

Galterud IF hadde distriktets fineste vintertreningsbane

For 30 år siden fantes det ikke noen innendørshall hvor man kunne spille fotball, men på Galterud hadde de distriktets fineste grusbane. Derfor var det attraktivt for mange lokale lag å holde treningsøktene sine her vinterstid. Det var stor aktivitet på treningsfeltet hele uka gjennom vinteren.

Slik spilles kampene:

 

 

Galterud IFs populære vintercup starter 2. mars

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var