G19-samarbeid i Solør

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Laget er påmeldt som Flisa G19, og består av oppunder 30 unge fotballspillere fra Flisa, Våler og Braskereidfoss. Men det endelig klubbnavnet, og hvilken farge det blir på draktene, det er høyst usikkert. Det eneste som er klart, er at de unge solungene er godt i gang og at de gleder seg til alvoret starter.

– Det er spennende med sammenslåinger, men vi har ikke noe fokus på det i det hele tatt. Om vi spiller i blå trøyer eller lilla er ikke viktig for oss. Ikke hva laget skal hete, heller. Det viktigste for oss er å ha det gøy og forhåpentligvis vinne noen fotballkamper etter hvert, sier trener Jo Inge Kordahl.

Naturlig og spennende

Det var i fjor at tanken om et samarbeid mellom klubbene i Solør-distriktet oppsto. Trener Kordahl synes prosjektet er både naturlig og spennende.

– De fleste av disse gutta går på samme skole og er mye sammen på fritiden også. Og det er på tvers av de gamle klubbgrensene. For dem betyr ikke klubbtilhørigheten like mye som den gjorde for oss gamle fotballspillere.

Du vil kanskje også lese: Inkludering og gjenbruk

Soløralliansen ligger best an

Foreløpig er det Soløralliansen som ligger best an som nytt klubbnavn, og det kan godt hende at klubben kommer til å benytte flere hjemmebaner. G19-laget godt i rute og vel så det.

– Vi har trent to ganger i uka siden nyttår, og det har møtt opp mellom 15 og 22 spillere på hver trening. Vi trener i kanonhallen på Haslemoen. Der er det fint dekke og flotte forhold, sier Jo Inge Kordahl, og forteller at han har 30 navn på spillerlista. Det blir nok noen flere på treningene når det drar seg mot sesongstart.

Kommer til å vinne en del kamper

– Alle vil vinne, men det er ikke det viktigste. Vi har en veldig sammensatt gruppe. Noen er med i A-stallen til Flisa eller Våler og andre satser ikke så alvorlig på fotballen. Vi er først og fremst med for å ha det moro, og for at flest mulig skal få et best mulig tilbud. Og hvis vi klarer å ha det gøy med fotballen, så kommer vi også til å vinne en del kamper, mener trener Kordahl.

G19-samarbeid i Solør

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var