G16 Elite: Sesongen godt i gang

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Åsnes-alliansen og KIL G16 er kvalifisert for Elite. Her bilde av Åsnesgutta etter en scoring i fjor.
Åsnes-alliansen og KIL G16 er kvalifisert for Elite. Her bilde av Åsnesgutta etter en scoring i fjor.

Fotballsesongen 2019 for ungdomslagene er i gang i vår region, og vi tok en titt på våre to lag i G16 Elite, Åsnes-alliansen og KIL Fotball.

 

Tøff start for begge lag

Åsnes-alliansen er kommet godt i gang med 2-2 hjemme mot Elverum i sin serieåpning i G16 Elite. I samme avdeling fikk KIL det tøft borte mot Lillehammer og tapte 5-2. Arnfinn Engerbakk depper ikke av den grunn:

– Målet med spillergruppa er å utvikle hver enkelt spiller i treningsgruppa på litt over 30 spillere. At vi taper kamper en del av læringen. Selve kampen mot Lillehammer var grei nok. Vi skapte en del gode målsjanser, men må innrømme at vi møtte et bedre lag denne dagen.

 

Veien til Elite

Begge klubber måtte gjennom tøff kvalifiseringsspill for å sikre plassen i G16 Elite. KIL gikk helt til topps i pulja hvor de møtte Åsnes-alliansen, Ottestad, Elverum og Trysil. KIL endte med 3 seire og en uavgjort etter å ha vunnet mot bl.a. Åsnes-alliansen. Solungene tapte kun mot KIL og vant mot Ottestad og Trysil. Mot Elverum ble det også denne gang et uavgjort resultat.

 

Arnfinn Engerbakk er trener for KIL G16.
Arnfinn Engerbakk er trener for KIL G16.

Engerbakk fornøyd med spillergruppa

I en prat med hovedtrener Arnfinn Engerbakk er det lett å forstå at KIL-legenden er fornøyd med spillergruppa.

– Selv om det naturlig nok er litt avstand i spillergruppa hva gjelder ferdigheter er alle gutta svært ivrige og læringsvillige. Da er det gøy å være trener!

Lokaloppgjør 8. mai

8. mai kl. 19:00 møtes de lokale lagene til dyst på Gjemselund. Med revansjelystne Solunger og KIL-gutter som skal ta sine første poeng for året ligger det til rette for en morsom kamp. Vi håper gutta får en god kamp, og at fotballinteresserte tar turen for å se lokalfotball på sitt beste.

Selv om vi vant ganske klart mot Åsnes i kvaliken så forventer jeg en mye jevnere og tøffere kamp til uka. I forrige kamp hadde vi flyt, mens Åsnesgutta kanskje ga opp litt i 2. omgang. Jeg synes det er morsomt å møte lokale lag som holder et godt nivå avslutter rutinerte Engerbakk.

Her er det ingen innkjøpte spillere fra andre deler av verden. Her får du en intens kamp med lokale gutter som virkelig vil bli gode. Med andre ord, HEL VED fra glomdalsregionen!

 

Har du lyst til å skrive for Glomdalsfotball? Ta kontakt på post@glomdalsfotball.no.

 

G16 Elite: Sesongen godt i gang

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var