Fotballforbundet med koronavettveileder for klubbene

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

– Koronaen kommer til å koste. Både i kroner og øre. Men også for barn og ungdom som har stått uten friplassen sin i lang tid. Derfor var det så bra at vi kom i gang rett før påske. Men koronavettregler er bare et første skritt tilbake til aktivitet.

Det sa fotballpresident Terje Svendsen på et pressetreff nylig, der han ga uttrykk for utålmodighet etter å komme i gang med en normal fotballaktivitet.

Viktig å følge rådene

Det er ikke bare spillere og trenere som klør i fotballskoene etter å komme i gang med vanlig trening og kamper. Samtidig er det viktig at alle fortsatt følger rådene og påbudene fra helsemyndighetene. Nå har Norges Fotballforbund laget en egen veileder for hva klubbene skal og bør gjøre for å starte opp med aktivitet. Veilederen tar utgangspunkt i Fotballens Koronavettveileder, og er ment som en huskeliste for hva klubben skal og bør gjøre for å starte opp med aktivitet.

Det er viktig at klubben har følgende elementer på plass

Klubben skal holde seg oppdatert på relevante anbefalinger fra offentlige helsemyndigheter og fotballens koronavettregler, og tilrettelegge aktiviteten i samsvar med dette.

Det skal ikke utøves fotballaktivitet med mindre man er trygg på at aktiviteten kan utøves i samsvar med fotballens koronavettregler.

Styret skal ha et vedtak på at aktiviteten starter opp, og bør kontinuerlig evaluere organisering og gjennomføring.

Klubben skal merke anlegget med fotballens koronavettregler.

Dette bør klubben ha

Plan for organisering og gjennomføring. Klubbens plan bør inneholde hvem som trener når, banekart, øktplaner, organisering før, under og etter selve aktiviteten. Klubben bør ha en representant (koronavakt) til stede på anlegget for å sikre at aktiviteten gjennomføres i tråd med klubbens plan.
Plan for kommunikasjon. Klubben bør ha en kommunikasjonsplan. Planen bør inneholde hvor medlemmene finner nødvendig informasjon. Dette vil skape forståelse og bidra til trygghet.
Det anbefales å arrangere trenerforum. Teamet bør være klubbens plan for organisering og gjennomføring, og evaluering av denne. Trenerforumene kan avholdes digitalt.

NFF har laget en innholdsrik verktøykasse med det meste klubbene trenger for å håndtere koronakrisen på best mulig måte. Denne verktøykassen finner du her.

Fotballforbundet med koronavettveileder for klubbene

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var