Fotballdrømmer lever i generasjoner

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Fotballdrømmer lever i generasjoner

Fotballdrømmer lever i generasjoner.

Vår journalist, Vegar Bjørge, med et nytt skråblikk på fotballens vidunderlige mangfold. 

Lionel Messi! For noen dribleserier og for en kroppsbeherskelse.

Christiano Ronaldo! Helgens frispark rett i krysset var et mesterverk ingen gjør bedre enn han.

Coutinho! Skuddet som skrudde forbi keeperen og bort i lengste hjørnet. Han gjør det gang på gang og det ser enkelt ut.

Selvfølgelig er det også enkelt. Både fintene, frisparket og skuddet har du trent på, og du er klar.

NÅ skal det endelig skje! 9 år og snart verdens beste fotballspiller. I kveld skal laget møte storebror i bygda, og endelig skal dere slå de. Laget er godt forberedte, i hvert fall du! Klar til å putte noen mål, og klar til å avgjøre.

 

IMG_7891

Kampen

Sommerfugler i magen, kribling i beina og liten lyst på mat. Kanskje du begynner å bli litt syk? Ikke like høy i hatten nå som for noen timer siden. Likevel har du en drøm om å bli kampens spiller. Laget ditt skal vinne og du skal avgjøre. Treneren messer om hvor viktig det er å delta. Laget er viktigere enn enkeltspillere.

Har han aldri hørt om Messi, Ronaldo eller Coutinho?

Det blir fort klart at kampen ikke er av det jevne slaget. 4-0 blir fort 5-0 og til pause står det 6-1. Du er ikke like høy i hatten lenger. Du har ikke fått til fintene du har øvd så mye på. Frisparket du fikk ta, gikk ikke på mål en gang, og skuddet du prøvde å skru rundt keeperen, gikk ut til innkast. Verdensmester får du bli en annen gang. Treneren messer om å få opp humøret. «Ha det gøy gutter», er det siste han sier før det igjen bærer ut på banen.

 

Pokèmonjakt?

Gøy! Hm….. Du lurer på om det blir pokèmonjakt etter kampen. Kanskje det er en fin trøst. Det er visstnok en ny og sjelden figur rett borti gata. Har jeg batteri på telefonen monn tru? Så skjer det ute på kanten. Finta sitter sånn noen lunde og motstanderens forsvarspiller er på god vei ut i potetåkeren. Der inne står spissen på laget, som også er toppskårer denne sesongen med 3 mål. Han er ganske god på hodet, så nå skal han få en perfekt Beckham innlegg.

Jubelen vil ingen ende ta. Innlegget ble et fantastisk skudd helt oppe i motsatt kryss.

Utagbart for keeperen. 10-1 ble plutselig 10-2 og vi er med igjen. Det er jubel hos mor, far, naboer, venner og besteforeldre. Fantastisk, og du er igjen på vei til å bli den nye Messi. Selvtilliten er på topp og sannelig går samme forsvarsspiller på samme finte en gang til. Mål blir det ikke denne gangen, for nå går innlegget bak mål. «Synd» roper lagkamerater og du er enig…….

Kampen blåses av og den ender 10-2. Målet alle snakker om er perlen som kom mot slutten av kampen. Slakt ble til hederlig tap, og kampens viktigste skåring sto du for.

 

Fil_004 (1)

Drømmene ble til rørleggerjobb

20 år er gått og kampen på sletta er glemt. Drømmene ble til en rørleggerjobb i bygda. Du trives i hagen med fotball og lek.

Guttepjokken har tatt sine første skritt bak ballen, og sannelig ser du litt av din gamle storhet i gutten.

Han har allerede noen gode finter rundt epletrær og prydbusker. Ene buska har også fått føle hvordan det er å bli slått tunnel på. Du ler og tenker at den bør kanskje byttes ut neste vår.

Plenen klippes å holdes nede for pjokken skal ha de beste forhold. Allerede som 2 åring har du planene klare for han. Den pjuskete prydbuska som gang på gang har fått føle hvor hard en fotball kan være. Likevel blir den buska også bilde på en drøm. En drøm om en pjokk på 2 år som en gang blir den nye Messi, eller Ronaldo. Pappas drøm lever videre…….

Fotballdrømmer lever i generasjoner

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var