Fotball skal være lystbetont og noe for alle

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Leder i Vaaler IF Kjell Ivar Berget har mange jern i ilden. Jeg får tak i ham på vei fra et sted til et annet, og intervjuet er unnagjort på rekordtid.

– Hva skjer i Vaaler Fotball om dagen? Hvilke forventninger og ambisjoner har dere til sesongen 2019 for barne- og ungdomsfotballen?

– Her er det full fart allerede, og vi er godt i gang med planleggingen for denne sesongen. Vi har allerede startet vår møtevirksomhet, og skal ha møte i 5’er-lagene i nær framtid. Her deltar trenere og lagledere pluss fire fra Vaaler IF. Vårt mål er å engasjere flest mulig barn og ungdom til fotball i Vaaler. Det viktigste for oss er å sørge for at spilling og trening og alle våre aktiviteter er lystbetonte. Selvfølgelig er det moro å vinne kamper også, det er ikke det, men vi er opptatt av at fotballen her i Vaaler skal være en breddeidrett, at den skal være noe for alle som har lyst til å delta.

Kjell Ivar Berget legger ned mye tid og ressurser for klubben. Her er han i gang med oppvasken. Foto: Privat

Viktig med god tilrettelegging

– Hvordan får dere til det?

– Vi prøver å tilrettelegge så godt som mulig, både med hensyn til gode trenere, ledere og bra arenaer. Vi har allerede to 3’er-baner, og har nylig søkt om midler til to nye 3’er-baner via fotballkretsen. I tillegg skifter vi kunstgresset i Kanonhallen på Haslemoen. Der var det en del skader etter at Forsvaret har brukt hallen som lagerplass.

Du har kanskje lyst til å lese: Ildsjelen Kjell Ivar Berget

Flere arenaer å spille på

Kjell Ivar forteller at de sliter litt med treningsbaner, spesielt etter tørkesommeren i fjor, så disse skal også oppgraderes. Men Vaalerlagene er så heldige at de kan bruke treningsbanene og fotballbanen på Braskereidfoss både som treningsbaner og kampbaner. Det er en stor fordel med så mange aktive spillere.

Du har kanskje lyst til å lese: Lokale kretslagsspillere i vår region

Like mange jentelag som guttelag

– Hva med rekrutteringen av jenter?

– Vi satser en del på jentefotball, forteller Kjell Ivar. Interessen her er veldig stor. I 2018 stilte vi like mange jentelag som guttelag. Jeg tror ikke det er mange lag i kretsen som klarer det.

Våler J2007 i full fart på treningsfeltet. Foto: Privat

Juniorlag og godt samarbeid med Elverum Fotball

– Er det noe spesielt du vil fremheve i forbindelse med barne- og ungdomssatsingen?

– I år stiller vi med Juniorlag! Det hadde vi dessverre ikke nok spillere til i fjor. En annen ting er det gode samarbeidet vi har med Elverum Fotball. Dette samarbeidet har vært relativt tett over en treårsperiode nå. Elverum Fotball har arrangert fotballskole om sommeren, og vi håper det blir gjentatt i år, selv om det ikke er lagt noen konkrete planer foreløpig.

Rekruttering av ledere og trenere går via ryktebørsen og gjennom engasjerte foreldre og foresatte. Kjell Ivar avrunder med å si at dersom du ønsker å spille fotball eller bidra som trener, er det bare å ta kontakt med ham.

Fotball skal være lystbetont og noe for alle

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var