Fotball i Coronaens tid

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Patrick Holtet trener KIL’s damelag, Gutter 2012 og Jenter 2009. Han sitter også i Barnefotballutvalget i Kongsvinger IL. Koronavirusets inntogsmarsj har endret hverdagen for alle, også treningshverdagen.

– Blir det noe trening på dere overhodet?

– Jada. Damelaget trener to eller tre økter i uka, alltid med minimum to trenere tilstede.

– Hvilke begrensninger legger unntakstilstanden på dere?

– Anbefalingene – eller mulighetene – på nasjonalt nivå er å dele banen i åtte deler, med fire spillere pluss en trener pr. gruppe. Her i Kongsvinger følger vi kommunelegens anbefaling, og deler banen i fire deler, fremdeles med fire spillere pluss en trener til hver gruppe. Damelaget bedriver også mye egentrening, men det er fint å treffes for å bevare lagfølelsen og ivareta det sosiale. Jeg er overhodet ikke bekymret for formen til det laget. Den holder seg bra uansett.

Spesialtilpassede øvelser

– Det er jo en del restriksjoner på samvær som får konsekvenser også for fotballtrening. Hvilke utslag gir det seg hos dere?

– Med- og motspill er ikke tillatt. Det tar vi naturligvis hensyn til. Så vi legger opp til spesialtilpassede øvelser ut fra de begrensningene vi har fått. Vi kjører på individuell teknikk og pasningsøvelser med god avstand. Det er ikke lov å nikke, så vi driver enkel avslutningstrening, kun på fot.

Hva med barne-og ungdomsfotballen? Er de i gang med treninger?

– En del ungdomslag har holdt i gang fra det ble åpnet for muligheter til trening etter påske. Vi vurderer nå å starte med en økt per uke med de eldste kullene i barnefotballen.

Helt nye utfordringer

Men Holtet legger ikke skjul på at det er mange utfordringer og hensyn å ta.

– Hvordan skal vi tilrettelegge treningen i henhold til de kravene vi har fått? Det er mange aspekter ved dette: Hvordan løser vi transportene til og fra treningslokalene? Hva med oppstart, gjennomføring og avslutning? Og det praktiske rundt hygiene: Vask av utstyr før og etter bruk for eksempel. Dette er ting vi ikke har behøvd å tenke så grundig igjennom tidligere.

Avgjørelser på lokalt nivå

Holtet legger til at det ikke er konkludert med noe foreløpig.

– Det er ulike meninger der ute. Dette er jo helt nytt for oss alle. Veien må nok bli litt til mens vi går. Vi må uansett være trygge på at vi er innafor i forhold til restriksjonene som er gitt, og at vi selvfølgelig sørger for at reglement og anbefalinger blir fulgt. Avgjørelsen om å åpne for tilrettelagte treningsøkter blir noe man må ta lokalt med sine klubber. Dersom vi åpner for det, vil det bli et særdeles frivillig tilbud fra vår side.

 Er du bekymret for rekrutteringen som en konsekvens av denne situasjonen?

– Det er for tidlig å dra noen slutninger i forhold til dette sånn som det ser ut nå. Det er umulig å vite. Men jeg håper at folk ikke finner på andre ting istedenfor fotball da!

Fotball i Coronaens tid

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var