– For å bli best, må du forstå hva som kreves

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
HA DET GØY MED FOTBALL: Det viktigste av alt er å ha det gøy med fotball, sier Harald Holter.

Vi har tatt en prat med Harald Holter fra Grue, som spiller for KIL Toppfotball i OBOS-ligaen, om hva som var avgjørende for hans fotballkarrière – så langt.

– Det viktigste for min fotballkarrière er nok at jeg spilte utrolig mye fotball som barn. Jeg plukket tidlig opp en interesse for fotball fra eldre søsken og pappa. Jeg startet som veldig liten med å sparke mye ball i hagen hjemme. I tillegg spilte vi hele tiden fotball på skolen og på SFO. Jeg husker vi møttes lenge før skolen startet for å spille fotball. Så før vi i det hele tatt startet med organiserte treninger så hadde jeg allerede utallige timer med fotball i beina. Det ga meg en god start, sier Harald Holter.

Grue var viktig som klubb

Harald Holter var tidlig veldig god.

– En annen ting som har vært utrolig viktig for meg er Grue som klubb. Jeg var tidlig veldig god og Grue ga meg muligheten til å trene på et nivå som passet meg bra. Nesten hele oppveksten spilte jeg med 94-kullet til Grue som var en veldig bra årgang. Her fikk jeg spille med spillere som var større, sterkere og bedre enn meg. Dette var avgjørende for min utvikling! Et tredje punkt som har vært avgjørende er trenerne jeg har hatt opp i gjennom årene. Når man kommer fra en liten klubb som Grue, så er det ikke gitt at man har kvalitetstrenere da man er ung. Med Jon Wardeberg og pappa (Truls Holter) i spissen så hadde vi engasjerte og dyktige trenere. Guttelaget som jeg spilte på tok også store steg. Jeg husker vår første 11’er kamp. Det var borte mot Nybergsund. Da tapte vi 16-0 og hadde kun ballen over midtstreken i det vi tok avspark. Et par år senere så slo vi det samme Nybergsund laget, jeg tror det ble 2-1, hjemme på Grue stadion. Dette viser at det ble gjort en del riktig med oss, sier Holter.

Støtte fra familien

Holter mener han ikke vært der han er i dag, uten den viktige støtten fra familien.

– Det fjerde punktet, som kanskje er det viktigste, er støtten jeg har fått fra familien. De har gjort det mulig for meg å satse fullt ut på fotballen. Foreldre og besteforeldre har kjørt meg Østlandet rundt på ulike treninger, samlinger og kamper. Mamma og pappa gjorde det mulig for meg å flytte ut som 15-åring for å spille for Stabæk, og de lot meg flytte hjem igjen som 19-åring da jeg byttet klubb til Kongsvinger. For uten deres støtte hadde det vært nærmest umulig å være der jeg er i dag, sier Holter.

– Det viktigste av alt er å ha det gøy med fotball

Hvilke ting anbefaler du yngre spillere å fokusere på for å bli god?

– Hvis man ønsker å bli best, så må man forstå hva som skal til for å bli best. En selvfølge dersom man ønsker å bli bes,t er at man må ha utrolig mange timer med trening! En konsekvens av dette er at man må være villig til å ofre mye. Du får kanskje ikke tid til all den «fortnite-spillingen» du skulle ønske, eller til å se akkurat den ene kinoen. Klarer du å ta de tøffe valgene og velge bort noe av dette, samtidig som du trener mye og riktig, så kan du nå langt! Men viktigst av alt er å ha det gøy med fotball, smiler Harald Holter.

– For å bli best, må du forstå hva som kreves

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var