Flott 100-årsmarkering for IL Brane

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
IL Brane markerte sitt 100-årsjubileum.
Det ble stor folkefest da IL Brane inviterte til 100-årsmarkering på Braneplassen. Foto: Glomdalsfotball

Det ble en storstilet feiring av 100-åringen IL Brane da de lørdag inviterte til stor feiring på Braneplassen. Nøyaktig kl. 12:00 kom lagets fotballspillere marsjerede etter Drum Ladies og med varaordfører Margrethe Haarr i spissen. Etterhvert ble det jubileumskake og boller, fotballeker og historisk tilbakeblikk.

[slideshow_deploy id=’15’]

 

Gavesjekk

– Tusen takk til både varaordfører Margrethe Haarr og Drum Ladies for at dere var med på feiringen vår, sier lederen i Brane IL, Monika Stalheim. Det satte vi stor pris på. – Tusen takk også til Kongsvinger kommune som hadde med seg en gavesjekk til idrettslaget. Vi lover at gaven skal forvaltes til det beste for våre medlemmer, sa Stalheim da Haarr overrakte sjekken.

Varaordfører Margrethe Haarr overrakte gavesjekk fra Kongsvinger kommune til IL Branes leder, Monicka Stalheim. Foto: Glomdalsfotball

Flott arrangement for store og små

Det ble en folkefest på Braneplassen denne lørdagen, det er det ingen tvil om. Med mange aktiviteter for de yngre var det full fart hele dagen. Ett av de store trekkplastrene for både store og små var trikseoppvisningen av verdensmester Andreas Solum. Han inviterte med seg spillere i ringen som fikk prøve seg på noen av triksene hans. Jubileumskampen var det de aller yngste som stod for da de møtte Brandval.

Foto: Glomdalsfotball

Jubileumsdrakter til spillerne

Hele 11 fotballag og rundt 125 utøvere har IL Brane i jubileumsåret. Alle lagene og spillerne ble presentert rett etter opptoget. Da fikk spillerne også sine velfortjente premier – en sekk, pokal og hver sin jubileumstrøye. Oppe fra scenen fremførte lagene også sine heia-rop.

I morgen legger vi også på en bildekarusell med bilder fra dagens mange aktiviteter på Braneplassen – da vil du se mer av moroa – her er bare et lite utvalg:

Foto: Glomdalsfotball

Historisk tilbakeblikk

For mange var høydepunktet da Thor Grønnerud gikk på scenen for å gi oss et tilbakeblikk i historien. Med seg hadde han Branegutt Even Pellerud, som var aktiv i IL Brane frem til han som 17-åring meldte overgang til KIL. Vi fikk høre mange morsomme historier fra hans fotballiv. Det høstet ekstra applaus da han sa at IL Brane fortsatt var hans lag og at det er Branegutt han er. Det var jo i IL Brane alt startet.

Fotballhistoriene satt løst da Even Pellerud (t.v.) traff Braneguttene Birger Holtet og Dagfinn Rapstad. Foto: Glomdalsfotball

Thor Grønnerud tok oss kort gjennom den 100 år lange historien. Han kunne blant annet fortelle at sportslig sett var 1930-årene det beste tiåret. Det var tiåret hvor IL Brane hevdet seg i mange ulike idrettsgrener. Historien om IL Brane er nå dokumentert og kommer ut i bokform nærmere den offisielle 100-årsdagen, som er 11.11.1917.

Thor Grønnerud tok oss gjennom IL Brane sin 100 årige historie på en mesterlig måte. Foto: Glomdalsfotball

 

 

Her kan du se flere bilder fra arrangementet.

 

 

Flott 100-årsmarkering for IL Brane

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var