Flest mulig, lengst mulig, best mulig

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Johan Hammarstrøm
Johan Hammarstrøm er nå inne i sitt niende år som daglig leder i KIL Fotball.

– Vi har vært flinke til å være flest mulig og lengst mulig en periode nå, men savner litt på best mulig. Nå drømmer KIL-sjef Johan Hammarstrøm om opprykk for begge damelagene og at klubben skal komme enda nærmere målsettingen om: «Flest mulig – lengst mulig – best mulig».

– Vi har vært flinke til å være flest mulig og lengst mulig en periode nå, men savner litt på best mulig. Vi kommer til å gjøre noen små endringer for å gi litt mer til dem som ligger langt fremme i utviklingen, sier Hammarstrøm, som understreker at dette skal skje uten å ta bort noe tilbud for noen.

[slideshow_deploy id=’15’]

 

Aldri helt fornøyd

Johan Hammarstrøm er nå i sitt niende år som daglig leder, og han føler at klubben utvikles mer og mer til det bedre.

– Fortsatt er det en del igjen, men man blir nok aldri helt fornøyd i en slik jobb. Det er jo ikke en A4 jobb slik sett.

Dette er nok mer en livsstil, ettersom det av og til må jobbes endel også på ugunstige tider.

Det har til tider vært mye, spesielt så lenge jeg var eneste ansatt her. De siste to årene har jeg fått med meg Geir Magne Andersen som er god å ha på det administrative. Det gjør at jeg kan fokusere mer på det sportslige.

Samarbeider godt

KIL-sjefen synes at samarbeidet med KIL Toppfotball er godt, og er slett ikke med på at klubben lever i skyggen av mer profilerte toppspillere.

– Det går bedre og bedre for hvert år, synes jeg. Vi konkurrerer jo ikke om de samme spillerne, så det er på sponsormarkedet man kan kjenne en slags konkurranse. Men også der har vi to helt forskjellige produkter.

Det er mange som tror vi er samme klubb. Innimellom kan det by på noen utfordringer, blant annet når regninger kommer og agenter ringer.

Givende og inspirerende

Hva vil du si er det mest givende med jobben, og er det noe som er spesielt utfordrende?

Det er givende å treffe mange ulike mennesker hver uke, og inspirerende å se så mange som legger ned mye arbeid frivillig for klubben. Det er viktig for en klubb. Det mest utfordrende er nok de foreldre som har altfor høye ambisjoner på vegne av barna. Dette har blitt et problem i de fleste klubber, vet jeg.

Høydepunktet var Norway Cup-gullet

Johan Hammastrøm synes, ikke overraskende, at høydepunktet i 2017 var gullet i Norway Cup for J17-jentene.

– De slapp ikke inn et eneste mål i turneringen. Også semifinalen i NM for J19 var en bra prestasjon. Nedturen i fjor var nedrykket med våre to damelag.

Har klubben noen spesielle fokusområder for tiden. Noe som krever særlig innsats og engasjement?

– Vi holder på å ansette en spillerutvikler, som skal jobbe med aldergruppe 13 år og oppover. Dette blir en viktig post i vår organisasjon fremover.

Flest mulig, lengst mulig, best mulig

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var