Fjelltun J11: Jentelaget som får trenerne til å brøle

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Fjelltun J11

Thomas André Haug og Bjørn Steinar Nordby er trenere for Fjelltun J 11. Thomas forteller at de begge to er fotballidioter med et stort engasjement, og at deres ønske er å skape et positivt læringsmiljø.

 

Verdien av grendefotball

– Vi vil gjerne at jentene skal ha det gøy og være med så lenge som mulig. Fotball er en positiv arena, og vi ønsker at alle jentene skal føle seg inkludert. I disse tider hvor grendeskolene forsvinner én etter én, håper vi at grendelagsfotballen blir bevart, og at vi kan bidra til å beholde det sosiale i grendene.

 

Godt tilbud og rimelig aktivitetsgebyr

Sist jeg snakket med Thomas, i midten av juni, var det elleve jenter på laget. Nå, på tampen av sesongen, teller de seksten.

– Vi er jo en liten klubb i et lite lokalsamfunn – Ullerngrenda, og er heldige som har fått enda flere spillere. Det lover godt for neste år, når vi skal spille 9’erfotball.

Første året de spilte, var det et blandet gutte- og jentelag. Thomas er trener for dette laget på fjerde sesongen. To av jentene kommer fra Fu/Vo i Akershus.  På mitt spørsmål om hva grunnen er for at disse jentene har valgt å spille på Fjelltun, svarer Thomas følgende:

– De opplever at Fjelltun som organisasjon har et bedre tilbud. Vi er ikke utdannede trenere, men jeg har femten års erfaring som trener. (Det er vel det man i stillingsannonser kaller «realkompetanse», red. anm.) Vi har fokus på at jentene skal føle seg ivaretatt. I tillegg har vi et rimelig aktivitetsgebyr, noe som også fører til at flere kan bli inkludert.

 

Du vil kanskje lese: Skarnes G19 – Renessanselaget som oppstod etter over to tiår

 

Lydhøre jenter og lite fjas

– Dette er en gruppe jenter som er lette å ha med å gjøre, forteller Thomas videre. De er interessert i å lære, og som trener har det vært gøy å følge utviklingen gjennom disse fire årene. Det er godt samhold i laget, vi har aldri hatt noen store problemer, det er lite fjas, og et veldig bra treningsoppmøte i denne gjengen.

Laget trener en gang i uka i halvannen time, pluss kamp. Da må tida brukes godt, om du skal få til noe som trener, sier en entusiastisk Thomas. Han legger ikke skjul på at det er artig å få til noe.

– Det er jo noe som heter «tap og vinn med samme sinn». Men likevel er det gøy å se den gode utviklingen fra at laget har tapt mange kamper, til å ha vunnet mange kamper. Vi prøver å skape et vinnerlag. Du ønsker jo å bli best mulig i det du brenner for, ikke sant?

Thomas forteller at laget har hatt en kjempefin høst, med en veldig positiv utvikling. De har spilt flere kamper med uavgjort som resultat, både mot Grue, Eidskog og Nord-Odal, som har en del flere utøvere å ta av.

 

Biter begler og brøler høyt

Laget deltok på Eat Move Sleep – cup på Frogner i Sørum helgen 9. og 10. juni, der de spilte kamper mot Frogner, Skedsmo og Sørumsand. Det var en turnering med tre tap, men det har gått bedre i seriespillet, der Fjelltun J 11 har møtt lag fra Nord-Odal, Skarnes, Sander, Kongsvinger og Grue.

– Her har det vært jevne oppgjør mot samtlige lag. Og kampene har vært utrolig spennende. Vi er så ivrige vi trenere, og står omtrent og biter negler under hver kamp. Jeg er sikker på at de kan høre oss brøle langt inn i Sverige når vi spiller kamper på Skotterud…

Senere i sesongen var jentene med på Matrand Cup, der de møtte fire svenske lag.

– Det var kjempespennende, og resultatmessig var det veldig, veldig bra, med to seire, en uavgjort kamp og et tap.

Thomas mener at to cuper i sesongen er tilstrekkelig å være med på, og at de allerede ser på muligheter for cupdeltakelse i neste sesong, både i Akershus og i lokalmiljøet.

– Det er morsomt og sosialt å være med på cuper, og det binder laget sammen.

 

Skryt og gode tilbakemeldinger

– Vi er genuint interessert i at jentene skal ha det bra. Vi får mange gode tilbakemeldinger fra foreldre og foresatte, og mye skryt for jobben vi gjør. Det er både hyggelig og motiverende. En del av jentene var litt skeptiske og tilbakeholdne i begynnelsen. Men det har snudd fullstendig nå. Det har kommet en tøffhet inn, og de er blitt både ivrigere og modigere som spillere. Det varmer et trenerhjerte å få fram det du ønsker de skal vise.

– Er det bare solskinn os dere da, og ingen utfordringer?

– Joda. En utfordring er at spillet differienseres mer etter hvert som de blir eldre, og at det kan bli store forskjeller i forhold til spilletid. Som trenere forsøker vi å balansere laget best mulig, og fordele spilletiden så jevnt som mulig.

 

Siste kamp i dag

Sesongen nærmer seg slutten, og Fjelltun J11 skal spille sin siste kamp på bortebane mot Grue i kveld, på Grue stadion.

– Vi har hatt jevne, fine kamper mot Grue før. Det er også god stemning mellom trenerne på de respektive lagene. Det gjelder i grunnen alle lagene vi har spilt mot. Vi har fine samtaler, oss trenere imellom, og setter gjerne av litt tid før hver kamp til dialog.

– Alt i alt er jeg veldig fornøyd med både laget og utviklingen, og vi gleder oss til fortsettelsen neste sesong!

 

Fjelltun J11: Jentelaget som får trenerne til å brøle

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var