Fjelltun IL – små idrettslag er viktig

Fjelltun IL

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Fjelltun IL
Fra 3’er cup på Fjelltun i sommer. Foto: Glomdalsfotball

Det er lett å bruke mye tid på de store klubbene, og glemme de mindre klubbenes rolle i lokalfotballen. En viktig bidragsyter lokalt er definitivt Fjelltun IL fra Sør-Odal kommune. Idrettslaget ble stiftet i 1975, og hjemmekampene deres spilles på Ullern idrettsplass. I år har 10 lag i alderen 6-10 år, samt et seniorlag i 5 divisjon (herrer) representert klubben i deres gule og svarte drakter.

 

11 lag og en dommer

Jan Petter Bjørgum er leder for fotballklubben som har 11 lag og en dommer. Det er ikke store klubben, men det er viktig for distriktet og interessen for fotballen rundt omkring at de holdes i gang. Det er viktig for de små barna som vokser opp på Ullern å ha et aktivitetstilbud, og også morsomt at Fjelltun har et lag på seniornivå.

 

Dugnadsånden lever

Fjelltun bærer som mange andre klubber preg av frivillig arbeid. Det er ofte nøkkelen for at vi skal klare å holde oppe de små klubbene i distriktet. De innledet sesongen med en fellesmelding om at alle som ønsket skulle stille opp på Ullern idrettspark med rake og trillebår, slik at stadion ble klar til sesongstart. De har også startet opp et tiltak på Fjelltun som de kaller «barneidrett». Det går ut på at barna får en allsidig og aktiv hverdag, noe som er viktig for barna. Fjelltun tilbyr «barneidrett» med ballspill, lek og moro, samt svømming. Spesialisering i ung alder slår ofte negativt ut.

 

Fjelltun IL
Foto: Fjelltun IL

Kamp mot Rosenborg

Sesongen ble avsluttet med at Old-boys laget til Fjelltun spilte NM i Trondheim. Der møtte de blant annet Rosenborg Old-boys, med profiler som Roar Strand, Fredrik Winsnes og Christer Basma. Og ja, Fjelltun har scoret mål på Rosenborg. To mål er ikke fattig mot Rosenborgs 7 i dette tilfellet. Og det er herlig å se at idrettsgleden varer.

Det vi ønsker å ha frem i denne saken er at det finnes gleder i alt fotballen har å tilby. Enten det er frivillig dugnadsarbeid for å legge til rette for fotballen, barnefotball eller oldboys. Derfor er det viktig å fremme mindre klubber og folkene som driver de.

FOTBALLEN TRENGER DERE, DISTRIKTET TRENGER DERE!

Fjelltun IL – små idrettslag er viktig

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var