Fjelltun IL – Idrettslaget som har flere fotballspillere enn elever på skolen

Fjelltun G9, (årets G10), fra vårcup i april på Hvam i fjor (2018).

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Fjelltun G9, (årets G10), fra vårcup i april på Hvam i fjor (2018).
Fjelltun G9, (årets G10), fra vårcup i april på Hvam i fjor (2018).

Hans Otto Veflen er leder av fotballgruppa i Fjelltun IL, en rolle han har hatt siden 2010. Fjelltun IL er Idrettslaget som har flere fotballspillere enn elever på skolen. 

– Dette må du nesten forklare meg, hvordan er det mulig å ha flere unger som spiller fotball enn det er elever på skolen deres?

– Nei, vi er jo i utgangspunktet ikke så mange, da. Skolen har litt over 40 elever, og vi har totalt sett cirka 50 spillere. Noe av årsaken ligger hos de minste. Det er jo flere seksåringer som ved årets begynnelse ennå ikke har begynt på skolen. Også har vi noen spillere fra Skogbygda. Vi har fem lag pr. i dag: -06 og -07 som begge er blanda lag gutter og jenter, Gutter -08, Gutter -10 og et rent jentelag,- Jenter -11.

 

Ønsker seg bedre treningsfasiliteter om vinteren

-Hva er ambisjonene for kommende sesong?

– Nei, vi har, i likhet med mange andre, fokuset på at dette skal være et tilbud til alle, og at vi skal ha det moro sammen. Mange av barna er med på andre aktiviteter også, så vi trener fotball en gang i uka. Om vinteren holder vi til i gymsalen på Samfunnshuset, men vi kunne gjerne ønske oss litt bedre treningsfasiliteter vinterstid. Vi har en ballbinge med kunstgress som vi begynner å bruke straks snøen går. Om sommeren har vi en stor gressbane som vi deler og spiller både 3’er, 5’er og 7’er-fotball på. Der spiller også seniorlaget vårt, naturligvis.

 

Du vil kanskje lese: Are Dekkerhus: Jentetreneren med stor J

 

Lave kontigenter for at flest mulig skal være med

– Har dere medlemskontingent?

– Ja, men satsene våre er lave. Vi gjør jo ikke dette for å tjene penger. Kontingenten går til å dekke kostnader. Vi har god dugnadsinnsats med mange ivrige foreldre og foresatte. Vi har også et veldig godt samarbeid med naboklubbene, som Skarnes og Sander. Vi er helt avhengige av å ha den gode dialogen med dem i forhold til å gi særlig de eldste barna et godt nok tilbud.

 

Du vil kanskje lese: Flisagutt tatt ut på Equinor Talentleir

 

Fjelltun G9 og J10 på trening sommeren 2018 da de hadde besøk av KIL.
Fjelltun G9 og J10 på trening sommeren 2018 da de hadde besøk av KIL.

Cup med overnatting

– Vi er med på to cuper, en på våren og en på høsten. En er gjerne med overnatting, så det blir litt sosialt utav det, med andre aktiviteter og samvær. En gang i året arrangerer vi en 3-er-turnering for seksåringene i regi av kretsen. Det viktigste er at alle får et tilbud, og blir med så lenge som mulig, avrunder Hans Otto.

 

Fjelltun IL – Idrettslaget som har flere fotballspillere enn elever på skolen

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var