Johan W. Grundt fikk dømme Norway cup-finale

Johan Grundt

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Før innmarsj! Fv: Sander Olsen, Johan William Grundt, André Birkeland, Johannes Remøy. Foto: Privat

Glomdalsfotballs egen  Johan W. Grundt ble både glad og rørt da han fikk dømme finalekampen mellom Lillestrøm – Røa i G16 i årets Norway cup. Han regnes som et av landets største dommertalenter.

Jeg ble veldig glad og litt rørt da jeg fikk høre at det var jeg som skulle få dømme finale. Ikke bare fordi det er stort å dømme en finale i Norway cup på direktesendt på tv, men fordi de hadde plukket ut meg fremfor alle de andre fantastiske dommerne. Det er en enorm tillit jeg bare må ta til meg.

Talent

Han har gått en lang vei på kort tid. Johan W. Gundt, som for øvrig spiller A-lagsfotball for Eidskog IL. Han  begynte sin dommerkarriere som 12-13-åring «for å tjene noen penger», som han uttrykker det.

Jeg husker jeg dømte lillebroren min sine kamper, og synes det var gøy. Men selve karrieren startet nok ikke før jeg var 15 år og tok rekruttdommerkurs. Jeg forsto ikke at jeg hadde et talent før vår lokale toppdommer Tom Harald Hagen og tidligere toppdommer Jan Petter Randen fortalte meg det. Og når slike personer forteller deg at du kan nå langt hvis du vil, gjør det noe med deg.

Landslagssamling

I sommer ble Johan tatt ut som en av 18 gutter og ni jenter til et kurs som han sammenligner med en landslagssamling for unge talentfulle fotballdommere. Kurset arrangeres under Norway Cup-uka.

Grundt med dommersjef Terje Hauge. Foto: Privat

– De fire første dagene dømte vi tre kamper hver dag. Tre kamper fra ulike team ble filmet hver dag, og vi gikk gjennom hver av dem i fellesskap for å lære, sier Johan, og forteller at siden alle deltakerne kom fra forskjellige steder i landet, var det svært få som kjente hverandre på forhånd.

– Gjennom uka stiftet vi vennskap for livet og opplevde stor utvikling både teoretisk, mentalt og på banen.

Høyt nivå

– NFF ser på alt. Det nytter ikke bare å dømme godt. De ser på menneskelige ferdigheter like mye som dommerferdigheter. Derfor var målet mitt denne uka å gi de et godt inntrykk av meg både på og utenfor banen. Det var viktigere for meg enn å tenke på en finale.

– Utenfor kurset var det 450 dommere som dømte gjennom hele uken. NFF-kurset blir tildelt en guttefinale og en jentefinale. Det er en veldig tøff kamp om finaleplassene. Jeg er sikker på at hver enkelt av de 18 guttene på kurset var gode nok til å få dømme en av de beste finalene i turneringen. Nivået i gruppa var høyt.

Må gå gradene

Vi lurer på hvor går dommerveien videre, og Johan forteller at det er nå det starter.

Det er nå jeg må legge ned all innsatsen det krever, og begynne å prioritere. Jeg ønsker selvsagt å nå toppen, men det er ikke slik at hvis jeg er «dommernes Martin Ødegaard», så er jeg i Eliteserien om et par år. Jeg må gå gradene, og det kan ta tid. Målet mitt er å være i Eliteserien innen 10 år, og da er jeg fremdeles ung som dommer. For øyeblikket dømmer jeg mitt første år i 3.divisjon for seniorer, og jeg gleder meg til hver eneste kamp!

Finaleteamet med kursansvarlige. Fv. Arve Fløysvik, Sander Olsen, André Birkeland, Johan William Grundt, Johannes Remøy og Morten Høgberg. Foto: Privat

 

 

Johan W. Grundt fikk dømme Norway cup-finale

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var