Fersk fotball med høy smittefaktor

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Mange fotballglade jenter fra 2009-kullet hos Åsnesalliansen.

Silje Øyen er hovedtrener for Åsnesalliansens J10. Med på trenerlaget har hun hjelpetrener Vegard Nesholen. Dette er et jentelag som startet opp i april i fjor. De er dermed inne i sin andre sesong. Silje er veldig fornøyd med laget sitt.

– Her på Flisa, som flere andre steder, er det jo en tendens til synkende barnetall i årskullene, men akkurat dette 2009-kullet hadde mange, og en overvekt av jenter. Mitt inntrykk at det tidligere og tradisjonelt sett er har vært en trend her at gutta spiller fotball, og jentene håndball. Men det er i ferd med å snu. Nå er det flere gutter som spiller håndball, og det er også startet opp et jentelag i fotball som er yngre enn oss.

 

Multitaskende jenter, mange tilbud og god dialog

25 jenter fra 2009-kullet har spilt håndball i flere år. Så da ønsket om å få til jentefotball kom, var det viktig med dialog.

– Dette startet som et prøveprosjekt, forteller Silje. Vi har femten av de femogtjue nå, som spiller fotball, og tolv av dem gjør begge deler. Ett av målene for idrettslaget er at det skal være mulig å være med på flere idretter uten at det kolliderer. Det er helt klart en utfordring, for eksempel med hensyn til hall- og treningstider. Men vi har helt fra tidlig av hatt en veldig god dialog med håndballtrenerne. Nå trener jentene både fotball og håndball fram mot høstferien. Så blir det en pause i fotballen til etter jul. Dette er aktive jenter, som driver med mye forskjellig: Ridning, dans, turn, svømming og langrenn. Jeg synes vi har mange tilbud til å være en såpass liten plass som Flisa. Det er viktig for ungene å få prøve seg på flere ting, og vi prøver å gjøre vårt beste for å legge til rette for det.

Åsnesalliansen J10 kjenner hverandre godt, og spiller både håndball og fotball sammen.

Fint å møte flere lag

Jentelaget til Silje hadde bare en kort sommerferie på fire uker. De trente fram til begynnelsen av juli, og begynte på’n igjen allerede i august. Laget trener en gang i uka, og de fleste jentene trener da to dager til i uka med håndball. I mai var jentelaget med på Brandval Cup.

– Det er en kjempefin cup å være med på for oss, skryter Silje. Det er flotte baner å spille på, og et kompakt kamp-program, med tre tette kamper. I tillegg er det nærme oss. Eneste aberet er at vi kun møter Glomdalslag. I fjor var vi med på en høstturnering i Elverum, nettopp for at vi der hadde muligheten til å møte andre lag enn de vi pleier å spille mot. I år hadde vi meldt oss på en høstcup i Løten, men den har dessverre blitt avlyst. Men det er ingen krise altså. Vi er jo et ungt lag i den forstand at vi ikke har holdt på så lenge.  De fleste andre jentelagene har noen flere år på baken. Det er mulig at vi neste år prøver oss på en todagersturnering.

 

Du vil kanskje også lese: Grueturneringen – Grue G14 vant sin klasse

 

Tar vare på hverandre

Silje forteller at ambisjonene står i forhold til at laget er relativt ferskt:

– Vi er jo bare på andre året. Men dette laget har den fordelen at de har spilt håndball sammen såpass lenge, at de allerede har en god spillforståelse derfra, i tillegg til at de kjenner hverandre godt. Vi jobber med ferdighetsutvikling på de enkelte spillerne, for å øke ballferdigheten i beina og samspillet på laget. Og vi ser hele tiden utvikling på disse basismålene. Jentene er flinke til å møte opp, det er en fin gjeng, de er mye sammen på fritida, så det er god stemning og godt samhold i laget. De er flinke til å ta vare på hverandre.

Da vi startet opp, var vi det eneste jentelaget i Åsnesalliansen. Men det må ha satt i gang en boom, for nå er flere jenter i gang. Det hjalp også at ballbingene kom, som egner seg for de aller minste, og så vidt jeg vet, er seksåringene på jentesida også i gang. Så initiativet har nok smitta litt, avslutter en sprudlende Silje.

 

Fersk fotball med høy smittefaktor

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var