Får trene med KIL-damene

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

I samarbeid med de lokale klubbene i Glomdalsregionen har KIL Fotball invitert ivrige og dyktige jentespillerne til å delta på trening sammen med andredivisjonslaget til KIL Damer. Hver mandag gjennom hele sesongen skal lokale stortalenter fra distriktet få trene sammen med de eldre toppspillerne.

– Dette er ment for å gi inspirasjon til lokale jenter som har som mål å spille på toppnivå i Norge. Vi har ikke som ambisjon om å trekke spillerne til KIL, bare et ønske om å bidra til spillerutvikling i lokalfotballen. Hvis dette bidrar til at jenter på et tidspunkt ønsker å spille for KIL, regner vi dette som en ren bonus, sier initiativtakerne.

«Bra, jenter!»

Intensiteten er shyhøy. Full fart fremover. «Kom på plass! Møt ballen! Bra!» Patrick Holtet og Rune Skasberg roper instruksjoner utover storhallen. Fem på hvert lag, fire lag på banen. Det går i entouch. Lynraskt og presist. «Med en gang vi vinner ballen skal vi komme opp i vinkel!» De seks ungjentene ute på banen er nesten like hurtige og treffsikre som de eldre. «Bra, jenter!»

Du vil kanskje også lese: Ny landslagsskole for Benjamin Thoresen Faraas

Jenter fra Flisa, Grue og KIL

Vi er på mandagstreninga til damelaget til KIL. Det er andre gang seks av de mest talentfulle ungjentene i distriktet får trene med de langt mer meritterte andredivisjonsspillerne til KIL. Jentene fra Flisa, Grue og de yngres avdelinger i KIL suger til seg både inspirasjon og fotballferdigheter. De erfarne trenerne Patrick Holtet og Rune Skasberg tar seg god tid med de unge fotballspillerne.

Disse jentene er fremtiden

Mottak på brystkassa. Bang, skudd rett i nettet. Det trenes på avslutninger i fart. Først langs bakken, så i spretten. «Over ballen!» De yngste av jentene er født i 07, og selv om de så vidt er blitt tenåringer, holder de godt følge med de eldre treningsvenninnene.

– Disse jentene er fremtiden. Det vil ikke overraske om flere av disse jentene blir toppspillere om noen få år.

Får trene med KIL-damene

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var