Fantastisk samhold med fokus på samhold og fremgang

Lagbilde NordOdal J15

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lagbilde NordOdal J15

Per Jonny Hanssen er sammen med Thomas Vold trener for Nord-Odals J15 på fjerde året. Han er både glad og stolt over jentelaget som har hatt en utrolig framgang i løpet av relativt kort tid.

-Hva ønsker du å fremheve ved laget ditt?

– For to år tilbake i tid, var vi med i sluttspillet om kretsmesterskapet med et 7’er-lag, og ble nummer to. I fjor stilte vi 11’er-lag, og havnet i eliteklassen som J14. De beste lagene i 1. divisjon møtes jo her, og vi ble nummer fire i 2018.

 

Unikt samhold

Halvparten av jentene har spilt sammen siden de var sju år gamle. Resten har kommet til etter hvert.

– Hva motiverer deg som trener, og hva er ambisjonene til laget?

Det aller første, og det som er viktigst for meg, er at jentene synes det er moro å drive med fotball, at de synes dette er gøy å holde på med. Det er en utrolig gjeng, og det er et helt unikt samhold blant jentene. Vi har jo ikke nok spillere til å stille et rent J15 lag, så vi har syv underårige med. De er 14 år.

Per Jonny forteller at alle jentene er veldig ivrige og ambisiøse.

– Jentene fikk selv bestemme hvor mye de skulle trene i år. Vi har tidligere hatt tre økter i uka, men nå trener vi fire ganger per uke. De er også en stor og positiv ressurs i nærmiljøet. Når vi spiller hjemmekamper, er det som regel fullt opp med publikum.

 

Motivator i treningshverdagen

– Hvilke utfordringer har du som trener av dette superlaget da?

Utfordringen ligger som oftest i det at spillerne, selv om alle er gode, ligger på forskjellige nivåer. Enkelte er så ivrige at man som trener nesten må bremse dem litt. Jeg fokuserer mye på fotballforståelse, at dette er et lagspill, og at alle er avhengige av hverandre. De som er kommet langt, har mye å gi i forhold til å hjelpe resten av laget framover. De kan ofte være gode motivatorer i treningshverdagen.

 

Du vil kanskje lese: Nord-Odal – Lek og moro – og store ambisjoner

 

Viktig utviklingsarena for lovende jenter

I 2018 gikk startskuddet for nyskapningen J15 Regional serie, som er et samarbeid mellom kretsene i Akershus, Oslo, Østfold og Indre Østland, og godkjent av NFF. Gjøvik-Lyn skrev dette på sin facebookside om nyskapningen i fjor: «Dette vil være en viktig utviklingsarena for de beste spillerne i kretsen og regionen samlet da kampaktiviteten og dermed ferdigheter som lag og individuelt økes betraktelig for masse lovende jenter. Regionalligaen åpner også for hospitering av spillere fra lag som ikke deltar i seriespillet hvor intensjonen er å gjøre serien tilgjengelig for de antatt beste spillerne i de forskjellige kretsene uten at tidlig klubb-bytte må skje». 

 

Landslaget neste?

Per Jonny forteller at nettopp en av spillerne på laget hans er med her:

– Vi har jo en kretslagsspiller som kan bli aktuell for landslaget etter hvert. Hun er med på regionslaget Gjøvik- Lyn, der de beste spillerne kan komme med. Gjøvik- Lyn suppleres med fem spillere fra andre klubber, og spiller kamper mot de beste lagene i Oslo, Akershus og Østfold. Hun møter dermed de beste spillerne på Østlandet i seriekamper.

 

Ligger ikke på latsiden

– Hva er planene framover?

– Serien er jo i full gang, og om fjorten dager skal vi delta på Elverumsturneringen. Den vant vi for øvrig i fjor som J 14. Første uka i august skal vi på helgeturneringen i Torsby – Svennis Cup, som i år har 20 årsjubileum.

– Blir det noe ferie på jentene i det hele tatt med dette tempoet?

– Jada. Erfaringen vår er at sommerferien kommer når vårsesongen er over. Men vi opprettholder et treningstilbud til de som er hjemme, pluss egentrening to ganger i uka. Men det blir mer generell aktivitet da, og ikke så mye spesifikt fotballfokus, avrunder en tydelig fornøyd Per Jonny.

Fantastisk samhold med fokus på samhold og fremgang

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var