Endelig i gang igjen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Linda Bakkerud er lagleder for Nord-Odal G 9/10. Hun er, i likhet med gutta på laget og trenerne deres, utrolig glad for at de er i gang med treninga igjen.

– Hele vårsesongen gikk jo i vasken. Det har vært lenge for gutta å gå hjemme uten å kunne være på fotballtrening. Vi begynte på igjen helt nylig, i slutten av mai.

To lag

Linda forteller at hun ikke har fotballbakgrunn, og at hun jobber mest administrativt. Laget er sammenslått og består egentlig av to femmerlag, med gutter født i 2010 og 2011. Laget har fire trenere: Lindas mann Bjørn Harald Bakkerud og Therese Trøftbråten som trener 2010-gutta, og Tor Karlsen og Torstein Delbekk som trener 2011-gutta.

– Vi har en sønn som hadde veldig lyst til å spille fotball. Han begynte i første klasse omtrent samtidig med at vår klubb ble sammenslått med andre klubber i distriktet. Vi kom igang med organisert trening rett før sommeren i første klasse.

La alt på hylla

– Hvordan har oppstarten vært for dere etter at coronaen satte en stopper for det meste?

– Vi måtte jo legge alt på hylla slik som alle andre. Vi hadde ikke noe valg. Da man begynte å løse litt opp på de stramme retningslinjene, så vi det an. Da hadde vi kunnet begynne med små grupper osv. Men vi er jo ikke så mange i utgangspunktet, og det hadde blitt vanskelig å avgjøre hvem som skulle få være med når osv. Så vi valgte å vente til vi alle kunne begynne å trene sammen. Gutta er skikkelig fornøyd med å komme i gang igjen. Men de er aller mest spent på når de kan få begynne å spille kamper igjen. Det er alltid kampene som er mest stas, og det å få møte andre lag. De er såpass unge ennå, at den rene treningsgleden som gjerne litt eldre spillere har, ikke er like framtredende når spillerne er litt yngre, som våre.

Du vil kanskje også lese: Optimist på vegne av verdens største idrett

Informasjon i egen Facebook-gruppe

– Hvordan løste dere informasjon til foreldre underveis?

– Alle fulgte jo med på pressekonferanser og nyheter. Vi delte all nødvendig informasjon på en facebook-gruppe vi har, med regler og anbefalingene fra myndighetene. Det virker som det har funket bra. Det er utrolig godt å ha kommet igang. Det ble jo bråstopp i mars. Vi hadde trent inne en dag i uka gjennom hele vinteren, og hadde sett fram til våren med cuper og kamper. Slik ble det ikke. Gutta var naturligvis skuffa. Men nå er vi heldigvis i sving igjen. Vi trener to ganger i uka, en dag på kunstgresset i Dalen på Sand på mandager, og onsdager på Korsholen på Bruvoll, eller «Kørsjhårn» som vi sier her oppe… Det er mest press på banen på Sand, men vi er fornøyd med det vi har fått. Det er styret som har bestemt fordelingen ut fra etterspørsel og behov.

Vil gjerne spille kamper

– Hva tenker du om høstsesongen?

– Det er jo litt uvisst med hensyn til kamper framover. Vi tar det som det kommer. Kampene ble satt opp før coronaen slo til. Men det er vel logisk at det ihvertfall ikke blir noen kamper før høsten. Utfordringen er å holde motivasjonen oppe i denne situasjonen. Vi håper på at det blir en ordentlig høstsesong der vi kan møte andre lag og spille kamper. Å delta i cuper er også en stor motivasjonsfaktor, men flere cuper er naturligvis blitt avlyst. Heldigvis er vi, når vi er fulltallige, to femmerlag, som nå etter oppmykningen av reglene ihvertfall betyr at vi kan spille kamper innad, mot hverandre!

Endelig i gang igjen

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var