Elitefotball på Eidskogen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Elitefotball på Eidskogen
Foto: Privat

Det er elitefotball på Eidskogen! Eidskog G16 spiller nemlig i eliteavdelingen i Indre Østland Fotballkrets. En stall på 12-14 spillere født i 2000, 2001 og 2002, ledet av trenerne Frode Delviken og Steinar Grønnerud, bidrar til at Eidskog hevder seg i distriktet. På vårsesongen ble eidskogingene seriemestere i eliteavdelingen, med 7 seiere, 1 uavgjort og 1 tap.

 

God start på høstsesongen

Høstsesongen har også startet sterkt, med 9 poeng og tabelltopp etter fire kamper. Forrige torsdag tok Eidskog G16 imot elitelaget til Gran G16, og sendte dem hjem med 0 poeng og et 5-1 tap i sekken. Med lite hvile, ventet Fagernes som neste motstander på søndag. Det viste seg å bli tøft for Opplendingene på den beryktede «Myggmyra», kjent som Elvevollen stadion (Tobøl). De talentfulle eidskogingene var nådeløse og vant kampen hele 8-0. Lørdag venter sesongens tøffeste motstander, nemlig Lillehammer.

 

Elitefotball på Eidskogen
Eidskog G16 vant Sandarcup i sommer. Foto: Privat

Kontinuitet på trenersiden

Trener Frode Delviken har vært trener for mange av gutta helt siden de spilte 5’er- og 7’er-fotball.

Det er veldig givende og moro, særlig da gutta er så ivrige. I dag trener vi hovedsakelig 3 ganger i uka, men tilpasser det etter kampprogrammet. Mye ballkontakt er viktig, og treningene er derfor preget av mye ball. På trening har vi fokus på å utvikle individuelle ferdigheter, som pasninger, medtak/mottak, og ikke minst tempo med ball. Selvfølgelig trener vi på samhandling og det å se løsninger også.

-Hva gjør det mulig for gutter fra ei lita bygd å hevde seg i eliteavdelingen?

Grunnen til at vi hevder oss bra, er at gutta er treningsivrige og har holdt sammen lenge. Jeg vil også påstå at foreldregruppas oppbacking er helt avgjørende. Uten dem går det ikke. Kanskje er vi heldige med typene vi har på laget, men vi er også heldige som hospiterer med A-laget og juniorlaget.

 

Elitefotball på Eidskogen
Foto: Privat

Høye ambisjoner

Nå har mange av spillerne hans debutert på A-laget til Eidskog og har virkelig satt sitt preg på kampene. Det gror godt i Eidskog, og det er tydelig at klubben driver god talentutvikling. I dag ser vi for eksempel Adrian Ovlien på KIL i OBOS-ligaen, som har gått samme skolen som de unge eidskogingene går nå.

Delviken avslutter med at det er ambisjoner i spillergruppa.

Målsettingen for høstsesongen var topp 3 i elite, som utfra forutsetningene er hårreisende. Men gutta selv håper nok på å gå hele veien.

 

Elitefotball på Eidskogen

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var