Eidskog J14: Kunsten å bli en bedre fotballspiller

Eidskog J14

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Eidskog J14
Fornøyde jenter etter gårsdagens 2-1 seier over Elverum, fredag 3 mai 2019. Fra venstre: Pål Svendsen, Cato Bentzen, Anneth Rønning, Emilie Bentzen, Isabel Røhr, Selma Andreassen, Henriette Malnes, Kerstin Syvertsen, Tomasine Kisen, Maia Rinden, Hedvig Bonnerud, Fride Sæter, Live Svendsen, Madeleine Rønning, Sanna Ulfsbøl, Ida Grønnerud, Jenny Rambøl, Svein Audun Taugbøl, Tom Røhr Front fra venstre: Elin Kristin Rønning og Tuva Taugbøl, med hunden Juster mellom seg. Juster tilhører keepertrener og er dermed hjelpekeeper.

 

Tom Røhr er hovedlagleder/trener for Eidskog J 14. Det er et lag som ble sammenslått for et par år tilbake, som han har trent siden de var nybegynnere.

– Til å begynne med var det et blanda-lag med både jenter og gutter. Men etter hvert fikk vi til et rent jentelag. Da de ble elleve, tolv år hadde vi ikke nok spillere til å stille et helt lag. Da de var elleve spilte de 7’er fotball, og begynte så smått å trene med kullet over. Men vi ble ikke et helt komplett lag før i 2018 sesongen. Kullet over som vi slo oss sammen med ble ledet av Pål Svendsen som også hadde trent jentene siden de var nybegynnere.

 

Minusgrader er ingen hindring

Tom er fornøyd med sammenslåingen, og skryter av laget sitt.

Dette er en fantastisk jentegjeng, ivrige og ambisiøse. Vi har trent ute på kunstgressbanen på Magnor, med noe innetid om vinteren på de kaldeste dagene, og selv om vi har en kuldegrense på minus tolv, så dukket jentene opp til hver trening, om det så var ti minusgrader! Hjemme kampene til J 14 spilles på Matrand stadion.

En annen fordel med sammenslåingen er at vi har fått en større trenerstab. Nå er vi fem stykker: Vi har hovedlagleder/trener, hovedtrener, egen keepertrener, lagleder og hjelpetrener. Laglederen er en kvinne, noe som er vesentlig, spesielt når vi er ute på overnattingsturer.

Ikke bare fotball

Det har vært trening 2 – 3 ganger pr. uke i hele vinter, og det aktive laget, som opprinnelig talte 17 spillere, fikk to til nå i våres, så gjennom vinteren stilte hele 16/17 jenter stort sett på trening flere ganger i uka, med unntak av juleferien/påsken. Og da trener de ikke kun fotball, men også spinning og styrke i Eidskog Aktiv.

– Fordelen med denne andre treninga, er at både spillere og trenere får trent sammen, med egne instruktører.

På mitt spørsmål om hva ambisjonen til laget er, svarer Tom at det uten tvil må være å bli en bedre fotballspiller/lagspiller.

 

Du vil kanskje lese: Alle under en vinge i Eidskog

 

Hege Riise på laget

– Hva er grunnen til denne suksessen da Tom?

Nei, vi har vel klart å skape et bra miljø, det er en fin gjeng å jobbe med. Vi finner på mye sosialt sammen, reiser på overnattingscuper og ser landskamper i kvinnefotball. Vi tok også kontakt med Hege Rise, som kom på besøk i fjor sommer og så en av kampene våre. I forkant holdt hun et foredrag for både spillere og trenere. Denne dialogen har utviklet seg, vi har jevnlig kontakt, og laget har fått være balljenter for Lillestrøm kvinner. Det er klart at slike ting motiverer.

I fjor høst overvar vi cupfinalen med Lillestrøm – Sandviken, og vi så også Champions League-kampen mellom Lillestrøm og Barcelona på Åråsen i våres.

– Og hvor tas pengene fra da, til all denne aktiviteten?

– Vi har en lagkasse, basert på dugnadsinntekter. Men ofte får vi gratisbilletter fra Fotballforbundet til de store arrangementene.

 

Å holde fokus

– Dette oser jo av solskinn Tom, er det ingen utfordringer du vil fremheve?

– Det må i så fall være å ha jentene fokusert under treninga. Det kan være en utfordring noen ganger.  Det er et mål vi har på hver trening: At treninga blir gjennomført som vi har planlagt på forhånd.

 

Cuper og seriekamper

– Hva er planene fremover?

– Vi skal på cup i Arvika i midten av juni. Der var vi i fjor, og det ser ut til å blitt en fast tradisjon. Det er en tur med overnatting i to netter på en skole. Dette er et veldig populært arrangement, spesielt for nordmenn, og trekker til seg norske lag fra hele Østlandet, i tillegg til lokale svenske lag i Värmland.

Kampsesongen startet forrige søndag, og vi kjører kamper stort sett hver uke fram til sommerferien. Da tar vi litt pause i juli, og begynner på’n igjen god tid før kampene starter opp i midten av august. Så er det jentecup i Rælingen i september.

Her er det ingen som ligger på latsida, høres det ut som, så da gjenstår det bare å ønske J14 lykke til med alle aktivitetene framover!

Eidskog J14: Kunsten å bli en bedre fotballspiller

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var