Eidskog J14 imponerte i Briskebyturneringen!

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Eidskog J14 fornøyde etter en helg med gode opplevelser! Foto: privat

Under årets Briskebyturnering deltok en rekke lokale lag. Et av lagene som markerte seg var Eidskog J14. Laget ledes av Torill Bonnerud og lagleder Yvonne Grønhella. I gruppespillet ventet det tøff motstand mot Lillehammer, Stag, Ull/Kisa og Langhus. Eidskog-jentene dro til Briskebyturneringer med forhåpninger om å nå langt. Etter triumf i fjorårets Matrand cup og finaler i Töcksfors- og Sunne cup, var «cupjentene» klare for å sette nye spor.

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

 

Overlegne i grunnspillet

I J14-klassen spilles det 9’er, og Eidskog dro nordover med 13 jenter. Jentene feier all motstand av banen i gruppespillet. Med fire seiere på fire kamper og 17-4 i målforskjell, viste de for alvor at de var en vinnerkandidat. I kvartfinalen ventet ett av de to Ottestad-lagene, som like greit ble sendt hjem med 4-1 i sekken. I semifinalen ventet et nytt Hamar-lag, denne gang Storhamar. Eidskogingene slo til på igjen og vant overlegent 4-2. Det neste som ventet var nok en finale for «cupjentene» fra Eidskog.

Surt finaletap

Etter å ha slått et sterkt Lillehammer-lag i gruppespillet, hadde jentene tro på at det var mulig å vinne turneringen. Det andre laget til Ottestad ventet på motsatt halvdel da finalen ble satt i gang. Dessverre kjennetegnes Eidskog-jentene som «slow starters», og allerede etter tre minutter sto det 2-0 til Ottestad. Men en skal aldri avskrive hardbarkede jenter fra Eidskogen. Snaut ti sekunder før full tid banket de inn utligningen til 3-3! Det betydde at lagene skulle ut i 2×5 minutter med «Golden Goal». På det tredje forsøket fra Hamar-lagene, lyktes de med å slå Eidskog. Med få minutter igjen av scoret Ottestad «Golden Goal».

Godt humør etter et solid grunnspill! Foto: privat

Uansett var dette en sterk prestasjon av Eidskog J14, som bare kunne høste gode ord fra lagledelsen etter turneringen. Lagleder Yvonne Grønhella var meget godt fornøyd med jentenes atferd og sportslige prestasjon.

Vi er superstolte av jentene våre! De piller fin fotball, og holde ballen etter bakken. De får gode instrukser av treneren, som de er flinke til å følge opp. Det gir resultater, og det er moro å se på! Etter finalen gikk jentene av banen å være sure, noe som tilsier at de også var stolte av sin innsats. Prestasjonen viser at det er mulig å hevde seg, selv fra et lite sted med lite ressurser. Vi sitter igjen med bare positive minner etter helga, tross et surt finaletap!

Sterkt samhold i laget!
Foto: Privat

Frida til Statoils Talentleir

Rett før helga ble uttaket til Statoils talentleir publisert. Statoils talentleir er et nasjonalt tiltak for talenter på høyt nivå. Det neste steget er landslaget. For første gang i historien var ei jente fra Eidskog plukket ut. Frida Grønhella fikk beskjeden fra sin mor og lagleder, Yvonne. Det er en stolt mor som skal være med datteren til Stavanger 21-25 juni.

Jeg var litt usikker på hvordan hun skulle ta imot denne fine beskjeden. Frida blir ofte «liten» da hun kommer i større grupper på blant annet krets, og tar generelt liten plass. Men selvfølgelig ble hun kjempeglad, og nå gleder hun seg veldig! Det viser seg at det er mulig å bli god, selv fra lille Eidskog. Jeg tror ikke vi selv skjønner hvor stort det egentlig er.

Frida Grønhella er tatt ut til Statoils talentleir! Foto: privat
Eidskog J14 imponerte i Briskebyturneringen!

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var