Eidskog G9: Guttelag med gode holdninger

Eidskog G9

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Eidskog G9

Treneren for Eidskog G 9, Magnus Sørpebøl Bergersen, befinner seg langt inni skauen på HV-øvelse, da jeg får tak i ham på telefon. Han er opptatt av å legge grunnlaget for et godt fotball- og treningsmiljø så tidlig som mulig.

 

Starter tidlig

– Vi i Eidskog ønsker å kunne gi et fullverdig tilbud i den aldersgruppa barna er i, og slippe å kjøre blanda lag. I utkanten sliter vi jo litt med å ha nok spillere. Det er fint å kunne holde på aldersgruppene så lenge som mulig. Grunnlaget for dette må legges i barnefotballen, der den sosiale biten er en viktig faktor. Derfor har vi et tilbud der vi inviterer til litt trening allerede fra barna er fem år gamle. Da får vi snekret sammen en foreldregruppe, og får på plass trenere. Så begynner den mer organiserte fotballen med kamper når de er blitt seks år. Nå har vi jente- og guttelag på alle alderstrinn fra fem til tolv år. Dette håper vi å kunne overføre til ungdomsfotballen. Det er jo ofte i overgangen mellom bare- og ungdomsfotballen at dette kan glippe, og vi kan miste noen spillere.

 

Du vil kanskje lese «Jon Inge Høiland: Tro, treningsvilje og tålmodighet»

 

Kort sesong og nye ambisjoner

Magnus har trent Eidskog G 9 siden de var en seks, syv år gamle. Han forteller at de egentlig er to lag, men at de trener som én gruppe, slik at alle får spilt med hverandre i løpet av en sesong. Laget hans har denne sesongen deltatt både på Matrand Cup, Brandval Cup og Grensecupen.

– Hvordan har sesongen vært så langt, og hva forventer du framover?

– Vi har hatt noen seire, og noen tap, men jevnt over har gutta vist god moral og en fin holdning. Selv om det selvsagt er stas å vinne, virker spillerne fornøyde enten vi taper eller vinner. Sånn sett er dette en fin gruppe å jobbe med. Vi har møtt mange Kongsvingerlag, og vår sesong er egentlig over denne uka her, kampmessig sett. Vi har ikke flere kamper denne sesongen. Men vi har nok å finne på for det, altså, forsikrer Magnus.

– Neste år skal vi over på 7’er, så vi skal fortsette med treningskamper en stund til. Med 7’er-fotball kommer nye formasjoner, og mye nytt som skal lærers, så vi kommer til å bruke resten av sesongen på det.

 

Samarbeid mellom idrettene

Magnus forteller at de forskjellige idrettene prøver å la vær å gå hverandre i næringen. Et eksempel er skitreninga, som gjerne begynner etter høstferien.

– Da tar vi oss en velfortjent lang ferie fram til jul. Så blir det full rulle i januar/februar, når vi drar i gang igjen med friskt mot, avslutter treneren på telefon fra et ukjent sted i de norske skoger.

Eidskog G9: Guttelag med gode holdninger

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var