Eidskog G10: Fotball og motorcross er vinn-vinn

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Hans Reidar Øiseth Melby begynte å trene det som nå er Eidskog G 10 for fem år siden. Han har selv en sønn som er med her. Han forteller at laget har vært stabilt, at noen har falt fra, men at de samme har kommet tilbake igjen. De er nå mellom tretten og seksten aktive spillere.

På mitt spørsmål om ambisjonene for laget, svarer han:

Det er nettverksbygging for ungene, å være med dem og se at de har det moro sammen. Vi bygger samhold, med mål om å skape et sterkt lag.

 

Variasjon gir bedre bagasje

Hans tenker langsiktig, og mener det er viktig å ikke kun fokusere på fotballen i den alderen. Derfor trener gutta også i andre idretter, som motorcross, håndball og ski. Fire av gutta på laget kjører motorcross.

– Jeg er ikke så opphengt i kun fotball fram til ungene er tolv år. Jeg tror det hjelper dem til ikke å gå lei. Hvis det skjer, og du hopper over til en annen type sport, har du bare mer i bagasjen til den dagen du er eldre. Det er vinn-vinn, det. Motorcross er ypperlig i denne sammenhengen. Det er en individuell sport, ja, men du lærer deg likevel utrolig mye om for eksempel koordinasjon og balanse, og det å ta hensyn til andre. Det er tredve som kjører samtidig, det betyr at du har niogtjue andre å forholde deg til under løpet.

Alle skal nås

– Hva er den største utfordringen for deg som trener for denne gjengen?

– Utfordringen ligger i det at du har med seksten forskjellige personligheter å gjøre. Noen er mer interessert enn andre, enkelte er sjenerte, andre igjen veldig utadvendte, og noen i overkant aktive. Jeg prøver å motivere alle, men jeg synes ikke det er så lett å differensiere treninga slik at jeg faktisk når alle, og har nok mer fokus på de som ikke er aller best. De beste klarer seg uansett, men får kanskje mindre eller litt for lite utfordringer av den grunn.

G10 trener en gang i uka på Skotterud stadion. De startet kampsesongen 1. mai med cup i Charlottenberg. Der spilte de åtte kamper med fire seiere, to tap og to uavgjort.

Faste cuper de er med på er den nært forestående Grensecupen og deretter Matrandcupen i august.

Eidskog G10: Fotball og motorcross er vinn-vinn

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var