Egentrening i koronatider

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

– Mange fotballspillere er rastløse om dagen, og trenger å være i aktivitet. Trening hjelper på humøret, og selvsagt formen. Og selv om det er viktig å følge koronareglene til helsemyndighetene og fotballforbundet, er det fortsatt lov å både leke og trene med og uten ball.

Det sier den erfarne fotballmannen Rune Skasberg. Han er trener for Gruelagene J15 og G10, og er i tillegg en av de fem trenerne til KILs damelag.

LSK-program

Rune Skasberg har også en lang karriere bak seg som fotballspiller på høyt nivå. En av de han tidligere spilte sammen med er Simon Mesfin, som i dag er sportssjef i LSK. Den gamle toppklubben har laget et individuelt treningsprogram, som de tilbyr gratis til alle klubbene på Romerike.

– LSK har veldig raust delt treningsprogrammet sitt i disse koronatider på sine nettsider. Jeg fikk lov av min gamle lagkamerat til å låne opplegget, og tilpasse det litt for «mine» lag i Grue.

Hold motet oppe og sykdommen unna

Skasberg har allerede sendt ut opplegget til alle spillerne på begge lagene sine, og nederst på denne siden finner du to lenker som du kan trykke på for å laste ned treningsoppleggene.

– Nå er det viktig at vi holder motet oppe og sykdommen unna. Vi må stå sammen, og hjelpe hverandre gjennom denne rare og vanskelige perioden, sier Grue-treneren.

Ikke flere enn tre sammen

Norges Fotballforbund (NFF) har som kjent vedtatt stans i organisert trening, samlinger og kamper i breddefotballen ut april. Men på spørsmål om det er tillatt å oppholde seg på fotballbaner alene eller med en partner for egentrening, eller om man oppfordres til å unngå fotballbaner, svarer forbundet:

– Det går helt fint å spille sammen en til tre personer. Helsedirektoratet har uttalt at det beste er å ikke være sammen med flere enn to utenfor eget hus. Det som ikke er ønskelig, er at flere spiller sammen. Merk også at flere idrettsanlegg er stengt, og derfor anbefaler vi at dere bruker egen hage eller liknende til egentrening.

Vi i Glomdalsfotball ønsker lykke til med egentreningen, og vi oppfordrer trenere som har laget et opplegg for sine lag om å dele opplegget med oss.

Det er viktig å holde motet oppe i disse koronatider, og vi vil svært gjerne hører fra deg hvis du har en solskinnshistorie om egentrening eller noe annet.

Samtidig har vi fått meldinger om at det har vært større ansamlinger av barn og ungdom på banene samtidig, og dette synes vi er svært uheldig. Vi ber alle følge retningslinjene som er gitt av Folkehelseinstituttet og NFF.

Her kan du laste ned treningsprogram:

Treningsprogram G10

Treningsprogram J15

Egentrening i koronatider

More To Explore

Aktuelt

Grue kjapt ute med tiltak

Brede Bredesen Opset har vært leder av Grue fotball i mange år. Dette året har kanskje vært et av de mest krevende i forhold til

Aktuelt

Dommere for fremtiden

Tom Harald Hagen er dommerutvikler i kretsen, og har hovedansvaret for rekruttering av fremtidige dommere blant unge og lovende utøvere. Han skal i hovedsak følge