Dommertalentet Johan W. Grundt i opprykkskampen

Dommertrioen i kampen mellom Ready og Tønsberg. Johan W. Grundt flankert av Ane Kilskar til venstre og Kjetil Bakken Moen.

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Dommertrioen i kampen mellom Ready og Tønsberg. Johan W. Grundt flankert av Ane Kilskar til venstre og Kjetil Bakken Moen.
Dommertrioen i kampen mellom Ready og Tønsberg. Johan W. Grundt flankert av Ane Kilskar til venstre og Kjetil Bakken Moen.

I 2017 fikk han dømme finalekamp i Norway Cup, og ble tatt ut til det som kan sammenlignes med en landslagssamling for unge talentfulle fotballdommere. Nå snuser Johan Grundt på en dommerplass i Post Nord-ligaen.

– Jeg har hatt en veldig god sesong hittil, og er med i kampen om plass i toppfotballen. Dette er min tredje strake sesong som dommer i tredjedivisjon, og nå føler jeg meg klar til å ta neste steget, smiler den unge Eidskogingen, som nylig fikk delta på en prestisjetung dommersamling på Ullevål.

 

Tett oppfølging av NFF

Som en av 18 gutter i Norwegian Center of Refereeing Excellense #3, populært forkortet NORCORE, har Johan W. Grundt hatt tett oppfølging av Norges Fotballforbund det siste året.

– NFF valgte ut ni av 18 dommere fra tiltaket som har muligheten til å ta steget opp i Post Nord-ligaen. Jeg er en av de ni dommerne, og i helga var jeg på samling på Ullevål i den sammenheng. Der dømte jeg tredjedivisjonsoppgjør mellom Ready og Tønsberg, sier Grundt, som er spent på hva som skjer de neste ukene

– Av de ni dommerne får to eller tre av oss fast plass i Post Nord-ligaen neste sesong.

 

Har du lest denne fra 2017: Johan W. Grundt fikk dømme Norway cup-finale

 

Kursledere, instruktører og deltagere på Norcore #3 (gutter) og Norcore #4 (jenter).
Kursledere, instruktører og deltagere på Norcore #3 (gutter) og Norcore #4 (jenter). Foto: NFF

Ikke bare fotball, men nesten

Det er ikke bare fotball i livet til Johan W. Grundt, men det er ikke langt unna. Han går siste året på faglærerstudiet i idrett på Elverum, og skal skrive bacheloroppgave til våren. Derfor meldte han overgang fra Eidskog til Løten FK før årets sesong for å slippe så lang reisetid til trening. Ved siden av dommerkarrieren er han nemlig selv aktiv spiller i fjerdedivisjon.

– Jeg dømmer fortsatt for Eidskog fotball, og nå er jeg i min tredje sesong som dommer i tredjedivisjon for seniorer. Jeg føler meg mye mer voksen nå og klar for nye utfordringer. Men det er selvsagt ikke opp til meg å avgjøre, og jeg vet at jeg må skynde meg langsomt. Det kreves mye hardt arbeid og tålmodighet for å bli toppdommer.

 

Dommertalentet Johan W. Grundt i opprykkskampen

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var