Den gode vårsesongen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 

Grue G 13 og Åsnesalliansen har hatt en god og stimulerende sesong. De avsluttet vårsesongen søndag 16. juni med en spennende kamp på Grue stadion. Karl Even Korbøl er hovedtrener for Åsnesalliansen. Han forteller om en fengende utvikling i løpet av våren.

Kunne gått begge veier

Vi er en pulje på fem lag i første divisjon. De tre beste lagene går videre til elite til høsten. Grue og Storhamar var overlegne i avdelingen. Åsnesalliansen tapte begge kampene mot Storhamar, og Grue vant 2 – 0 i det første oppgjøret mot oss. Så det kunne gått begge veier til slutt. Men vår siste kamp endte jo uavgjort. Slik det ser ut nå, ligger Grue på første plass i serien. Men Storhamar har ennå en kamp igjen å spille før det hele er avgjort. Dersom Storhamar vinner sin siste kamp, går de forbi Grue, som i så fall vil havne på andre plass. Og vi ender på tredje plass. Det viktigste for oss er at vi går videre til elite.

Fersk som trener

– Dette er min første trenerjobb. Men jeg kan heldigvis lene meg litt på Tore Huuse Øwre, som er litt mer rutinert enn meg. Han er med på en del treninger og enkelte kamper. I tillegg har vi to dyktige lagledere: Siv Marita Sandermoen Øwre, og Linda Lie, som tar seg av alt det administrative.

Åsnesalliansen teller atten spillere. De trener som flere andre lag, tre økter i uka, eller to økter pluss kamp.

– Det er ikke verst. Både på kullene over og undere er det færre. Vi er mellom ti og fjorten spillere på trening, og vi har alltid en stamme på syv, åtte spillere som møter opp på hver eneste økt. Vi er opptatt av at det skal være både moro og utviklende å spille fotball. Vi fokuserer på at det å gjøre sitt beste er godt nok. En del av gutta spiller også håndball. Det er ingen hindring, snarere tvert imot, og lar seg fint kombinere.

Du vil kanskje lese: Benjamin tatt ut til ny Equinor talentleir

Trening også i sommerferien

Dette er et lag som tydeligvis ikke ligger på latsiden skal vi dømme ut fra de gode resultatene i vårsesongen.

– Nå har vi tatt en liten velfortjent sommerferie. Men allerede fra 1. juli er vi i gang igjen med å trene tre økter i uka. Selvfølgelig er det noen som skal reise på ferie. Vi velger likevel å ha et treningstilbud til de som ikke er bortreist.

Den gode vårsesongen

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var