Bygger flerbrukshall i Grue til 17 millioner

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Gjermund Holt og Rune Skasberg i fotballgruppa i Grue vil bygge flerbrukshall.

Treningsforholdene er for dårlige vinterstid i Grue.

Det mener ihvertfall fotballgruppa i Grue IL som bygger ny flerbrukshall til 17 millioner kroner!

Det er et ambisiøst prosjekt fotballgruppa i Grue Idrettslag har dratt i gang, men fullt realistisk. Ihvertfall om vi skal tro Gjermund Holt som har engasjert seg stort i prosjektet.

– Treningsfasilitetene er for dårlige vinterstid, og vi bruker store penger på oppvarming av kunstgresset og leie av oppvarmet hall i Kongsvinger. Totalt bør det være mulig å spare rundt 500.000 kroner i året på å droppe disse to tingene, sier Holt.

Lar seg ikke skremme av beløpet

Det er hele bakteppet for at fotballgruppa nå ønsker å bygge en flerbrukshall til svimlende 17 millioner kroner. Rune Skasberg lar seg ikke skremme over beløpet.

– Tippemidler og momskompensasjon gjør at vi sitter igjen med rundt 10 millioner kroner som idrettslaget må dekke. Her har vi tenkt å få med oss næringslivet og privatpersoner på spleiselaget, også må vi huske pengene vi sparer på ikke å varme opp kunstgress og leie Kongsvingerhallen. Samtidig er det litt av et styr med kjørelister for de foresatte når de skal til Kongsvinger i dag, sier Skasberg.

Ståle Solbakken og Grue Sparebank er involvert

Grue Sparebank har allerede kastet seg på, og blir en betydelig bidragspartner i prosjektet. Ståle Solbakken bidrar også med en del kroner

– Vi har tenkt å selge kvadratmetere i hallen til privatpersoner for 1.000 kroner, og Ståle Solbakken har kjøpt de første 50. Nå tenker vi å gå bredt ut for å få inn penger til prosjektet, sier Holt.

Slik er tanken at flerbrukshallen skal se ut og den blir liggende ved siden av Gruehallen.

60 X 40 meter

Malen for flerbrukshallen har fotballgruppa hentet fra Tynset, og det er en ganske lik hall som tenkes bygd. Hallen skal stå i tilknytning til Gruehallen, og størrelsen blir tilsvarende en nierbane på 60 ganger 40 meter.

– Det er stort nok til at ett seniorlag, to yngres lag eller fire av de aller yngste kan trene i hallen, sier Holt.

– Blir mye mer enn en fotballhall

De to ser på prosjektet som mye mer enn en fotballhall. Dette vil gi et helt nytt tilbud til hele befolkningen i Grue og omegn, og hallen kan brukes til mye mer enn fotball.

– Dette er et bolystprosjekt. Ordføreren har vist stor entusiasme, og det har også andre vi har snakket med. Vi har valgt å holde kortene tett til brystet inntil nå, men håper at vi får med oss folk på spleiselaget og dugnadene som kommer, sier de to.

Når hallen står ferdig er foreløpig litt uvisst, men Holt håper at den skal være klar til vinteren 2020/2021.

– Målet er desember 2019, men om vi klarer det før snøen legger seg vet jeg ikke helt, sier Holt.

Bygger flerbrukshall i Grue til 17 millioner

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var